Хвиля Десни » 16 Червня, 2022

Daily Archives: 16 Червня, 2022

Суспільство

Поради Романа Ратушного незадовго до смерті

Published by:

Знімайте рожеві окуляри! Не намагайтесь врятувати свою картинку світу і зону комфорту, загортаючи реальність у фентезійного володаря перснів або слова арестовіча… Ви 8 років ховались за рожевими окулярами від реальності, дружили з хорошими росіянами, підсилювали російське поле і це вам допомогло?

Continue reading

Культура

Від часу святого Франциска Асизького…

Published by:

Емоційна сцена вибору римським імператором життя або смерті для гладіатора в однойменному голлівудському блокбастері Рідлі Скотта, можливо, одна з найважливіших для розуміння того, як функціонує західний світ. Блискуче зіграна геніальним Хоакіном Феніксом. Якщо не бачили або забули просто знайдіть її, щоб насолодитися усією палітрою пристрастей, які однією мімікою передав цей великий актор.

Continue reading

Політика

З прес-конференції союзників…

Published by:

Це фото з фінальної прес-конференції засідання міністрів оборони країн НАТО і їх партнерів. Усі запитання, які печуть і хвилюють українське суспільство, прозвучали на прес-конференції багато разів. Перелік потрібної зброї від нашого міноборони Олексія Резнікова озвучили різні американські ЗМІ. Мій колега з DW задав запитання прямо в лоб: «У нас одна гармата на десять російських…»

Continue reading

Культура

Неймовірні «Діви ночі»

Published by:

За цю книжку я боролась на аукціоні з підтримки ЗСУ. Дуже хотіла, щоб вона мені дісталася, адже до повного зібрання книг Юрія Винничука в моїй бібліотеці бракувало лише «Дів ночі» і «Весняних ігор в осінніх садах». Повість «Діви ночі» вперше побачила світ у 1992-му. Опісля вона ще не раз перевидавалася, але завжди швидко зникала з полиць книжкових крамниць. Мені ж пощастило вполювати примірник виданий в 2016 році у Видавництві Фоліо. Вирішила навіть на полицю її не класти, щоб чимскорш прочитати.

Continue reading