Політика

За ним ганявся розум…

Ржачка з Арахамії, який поплутав Ді Капріо та Григорія Сковороду дуже гарно ілюструє, що при владі перебувають люди не з українського культурного поля. Бо кожен, хто хоч побіжно знайомий з українською літературою або навіть численними мемами — прекрасно знає вислів «світ ловив мене, та не впіймав» і його автора. Але усі, хто перебуває за межами українського культурного світу — цього не знають.

Так як, приміром, переважній більшості з нас невідомий автор вислову «Прощай, немытая Россия, страна рабов, страна господ». Бо нашо нам таке знати? А хто знає, то краще забути. Бо теж — нашо?

Тому «внутрішній гугл Арахамії» на пошук по ключових словах «світ, ловити, не зміг» видав йому дуже близьке за значенням «Впіймай мене, якщо зможеш» — теж дуже відома фраза, але вже зі світового культурного контексту. Прекрасне кіно, між іншим. Ді Капріо і Том Генкс.

Зовсім не страшно, що Арахамія не знає автора вислову «Світ ловив мене, та не впіймав». Страшно те, шо цього не знає український топ-чиновник.

Володимир Гевко

P.S.
Дурниць озвучить дозу —
йому не бракне слів.
За ним ганявся розум —
зловити не зумів.

Юрій Луканов

1 Коментар

  1. Анатолій Пінчук

    Що толку говорити про цю особу без Батьківщини… Та їх там у Верховній зРаді більшість!
    А от чимало українців, на жаль, забули ось ці слова Григорія Сковороди:
    «Коли не зможу нічим любій вітчизні прислужитись, в усякому разі з усієї сили намагатимуся ніколи ні в чому не шкодити.»

    А нашкодили оті 73% вже чимало!
    Чим думали?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *