Політика

Заспокійливе панікерам від шефа Пентагону

Спеціально, аби заспокоїти панікерів в Україні до Києва прибув шеф Пентагону Ллойд Остін… «Я щойно прибув до Києва, щоб зустрітися з українськими лідерами. Сьогодні я тут, щоб передати важливе повідомлення – Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну в їхній боротьбі за свободу проти агресії Росії як зараз, так і в майбутньому».

Разом з очільником Пентагону прибув командувач Об‘єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал армії США Крістофер Каволі.

Слід зазначити, що останнім часом в українському суспільстві з`явилась певна напруга після того як Конгрес США не зумів ухвалити допомогу Україні, Ізраїлю та інвестиції у країни Тихого океану у розмірі 100 млрд $. Українськi ЗМІ, соціальнi медіа почали рясніти повідомленнями на кшталт: “США зливають Україну”, “Україна залишиться без допомоги”, “США не виконують свої зобов`язання». Після цього від американського політикуму, державних діячів США пролунали запевнення, що до Pіздва допомога буде схвалена Конгресом.

Істерика в деяких українських ЗМІ та соціальних медіа зумисне націлена на поширення паніки в українському суспільстві, а також через нерозуміння механізмів надання допомоги. Слід розуміти, що анонсовані асигнування Україні, Ізраїлю і решта — це окремий пакет. А крім того США разом з партнерами проекту “Рамштайн” (а це понад 50 країн світу) безперебійно продовжують надавати збройову, військову і воєнну допомогу Україні. Тож паніка й істерика недоречні та передчaсні!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *