Спорт

ФІФА заслуговує жесту албанських орлів

Як зрозуміти FIFA?
Двоє етнічних косоварів — Шердан Шакірі та Граніт Джака, які виступали на нінішньому ЧМ-2018 за збірну Швейцарії, особливо відзначилися в матчі проти команди Сербії.

Обидва забили голи, які принесли перемогу швейцарцям.
Однак ці хлопці відзначилися ще й тим, що, забивши переможні голи, продемонстрували трибунам (там, де були сербські фани) символ крил албанського орла — жест, принизливий для сербів.

Реакція останніх була, звісно ж, бурхливою, за що збірній Сербії загрожує покарання від FIFA, яка завжди підкреслює, що спорт поза політикою.

А що косовари? А нічого!

Інша річ, коли після гри Росія-Хорватія, герой команди-переможниці Домагой Віда і його колишній колега по київському «Динамо» Огнєн Вукоєвич виявили (вже далеко за межами зеленого газону) подяку українським уболівальників за підтримку в принциповому матчі і свою приязнь Україні.

Під впливом розв’язаної в російських ЗМІ кампанії, а, може, й рекомендацій з боку господарів турніру піддані Джанні Інфантіно швидко винесли попередження Віді, а налякана ними федерація футболу Хорватії пішла ще далі — виключила Вукоєвича із складу делегації на ЧМ-2018.

Отакі неоднозначні стандарти дій світового верховного футбольного органу.

Георгій Косих

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *