Суспільство

Аристократія

Складно бути леді у тролейбусі. Повно людей, хтось обов’язково стане на черевика, а хтось так притисне, що й не ворухнешся. А мова? Так і хочеться вигукнути: панове, будь-ласка без купюр! Ми в салоні! А панове далі своє. Кошерна Камасутра.

Купила модні джинси з діркою на коліні. Тепер щоразу в тролейбусі хтось обов’язково потрапляє ногою в цю дірку і робить джинси ще моднішими.

Відтак вибудовується аристократична соціальна драбина. Це коли ти раніше плакала у тролейбусі, а потім в таксі. А мета у тебе — плакати в особистому літаку.

Телефон

Людина без телефона тепер — ніщо і ніхто, і звати її ніяк. Телефон — величава ознака статусу і достатку. Чим дорожчий у тебе телефон, тим ти щасливіший. Хоча не завжди, звісно. Буває навпаки.

Скільки дівчат із дорогими телефонами плачуть ночами у подушки! А ще вдень вони говорили трохи англійською і багато по телефону. Телефон тепер уособлена персона. Кохаю без пам’яті, але не пам’ятаю кого. Глянув у телефон – так от же вона!

Я закохався! Ти шикарна дівчина, хочу бути лише з тобою, весь світ покладу тобі до ніг! Можливо спочатку зустрінемося? Це зайве. Для цього є телефон. А от у мене в записній телефонній книжці звідкись узявся запис Ад. Дзвонити на той номер боюся, але звідти часом приходять вітання з новим роком.

І ти зовсім один в цьому світі, доки заряджається телефон. Ти ніби нарозхват. Але вимкни телефон і побачиш кому ти насправді потрібен.

Володимир Килинич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *