Хвиля Десни » 31 Березня, 2024

Daily Archives: 31 Березня, 2024

Культура

Христос Воскрес!

Published by:

До нестями втішений, що привітання «Христос Народився» вкраїнці вже нарешті промовляють синхронно з усім світом. Лишається здійснити ще пів кроку – і життєствердне веснянкове привітання «Христос Воскрес» має промовлятися так само синхронно, як і різдвяне!

Continue reading

Культура

Після весняного рівнодення і повного місяця

Published by:

Чому християни різних церков святкують Великдень у різний час? За давньою церковною традицією Великдень настає після весняного рівнодення і після повного місяця. Весняне рівнодення за григоріанським календаря у цьому році було 20 березня. Повня – 25 березня. Неділя після повні – 31 березня.

Continue reading

Суспільство

Персонажка Марксена

Published by:

Про що думається між тривогами. Природа створила чоловіка і жінку. Чоловік — і стать, і слово. Чоловічого роду. Природний маскулітив. Жінка — і стать, і слово. Фемінітив, природний. Також жінки і чоловіки мають інакші імена. Віктор — Вікторія. Роман — Романа. Богдан — Богдана.

Continue reading

Суспільство

Про печать Двох

Published by:

У літо збирання – літо учнівства біля нього – я прихитрявся ще й крутити два романи: з сільською дівчиною-студенткою і епістолярний – з манірною панночкою-музиканткою. Світован краєм ока все те бачив і мовчав. Аж доки не прохопився:
– Держися одної. Хто двох любить – обох загубить.

Continue reading

Суспільство

Аристократія

Published by:

Складно бути леді у тролейбусі. Повно людей, хтось обов’язково стане на черевика, а хтось так притисне, що й не ворухнешся. А мова? Так і хочеться вигукнути: панове, будь-ласка без купюр! Ми в салоні! А панове далі своє. Кошерна Камасутра.

Continue reading