Суспільство

Червона нитка Гетьманцева

Шукаючи фотоілюстрацію про нове підвищення податків, яке готує комітет ВР на чолі з Данилом Гетьманцевим, натрапив на фото цього чільного нардепа від “Слуги народу” з червоною ниткою на зап’ястку. Це вважається оберегом від лихого ока чи щось таке… (слово “пристріт” вони не знають).

Але голова комітету ВР, доктор юридичних наук, автор монографій на теми податків, грального бізнесу (увага!), юридичного забезпечення бізнесу тощо і – марновірна червона нитка.

Звісно, він не один такий – оно і в екс-прем’єра Великобританії Ріші Сунака я бачив таку нитку. Але він індус і в їхній релігії свої закони і забобони, а тут аж наче православний (хоча не факт), і наче українець (цікаво – в паспорті він пишеться Данилом чи Даніілом?)…

Проте став читати його біографію. Знаєте, що створював цей киянин, ще студентом університету? “МолодьСпортЛото”, як альтернативу державній компанії. Гральний бізнес, звісно, не наркоторгівля, але особисто для мене це показово. А далі він пішов на різні кар’єрні стежки, аж доки дійшов до помічникування у Сівковіча – резидента ФСБ, на якому ніде печатки ставити. СБУ переконалась: Сівковіч створював мережу агентів Москви. А помічник не при ділах – він папки підносив?

На цьому можна б і закінчити. Але й це не все – родина Гетьманцева живе у Франції, а він тут податки піднімає.

Гетьманцев висловлювався за подачу води в окупований росіянами Крим – ну, й не дивно, правда ж? Подав законопроекти про підвищення ставки ПДВ з 20 до 24 відсотків, з абхазьким біженцем Арахамією подавав законопроект про скасування мито на бітум закордонного виробництва і, звісно, українська мова їм пече – співавтор закону про скасування штрафів за незнання української мови. А ще має бізнес в окупованому Криму і нікого це, схоже, не хвилює. Зате для співпраці із іншими країнами вибрав саме Ізраїль – чого його туди тягне, якщо родина у Франції?

Має кіпрську компанію, яка має зв’язки з російсько-ефесбешним “Альфа-банком”. От і скажіть, що він випадково був помічником Сівковіча… Недарма і захист української мови він порівнює з фашизмом.

А червона нитка свідчить – цій публіці можна навіяти будь-яку хрінь і понесуть амулетами хоч червону нитку, хоч череп з кістками, хоч білого слона, від якого в індусів Крішна народився… Гроші від марновірства не захищають. Тим паче, якщо вони брудні…

Василь Чепурний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *