Суспільство

Чи довго ще війна?

Мене часто запитують: «Ярік, ти ж військовий, що там контрнаступ? Війна ще надовго?» Вважаю подібне питання некоректним, проте воно звучить настільки часто, що потрібно все ж один раз пояснити. Зауважу, що це моя думка, вона є субʼєктивною. Так, війна надовго. Дуже надовго. Чому?

– Орків у 10 разів більше за нас.
– Орки перевели всі свої військові заводи на роботу у 3 зміни.
– Орки готуються до довгої затяжної війни.
– Орки 24/7 виключно війною зайняті.
– Орки навчаються воювати.
– Орки будують нові військові заводи.
– Країна-терорист вливає купу грошей у війну.
– Орки навчилися робити відносно розумні речі.
– У орків ідеально працює пропаганда.

Що ж в цей час відбувається у нас?
– Політика.
– Пропаганда рівня Гуменюк-Маляр, де орки вже понад рік тікають із Криму щодня.
– Телемарафон, який свою функцію вже виконав та вичерпав себе.
– Сотні мільйонів на стадіони, пам’ятники, музеї. У нас війна, бл*ть, щодня гинуть хлопці, які в жопу памʼятники за десятки мільйонів? Купуйте мавіки, автомобілі на фронт! Волонтери з усього світу по гривні збирають на дрони, а ви с*ки памʼятники… Вибачте, не стримався.
– А ще у нас багато недоумків усередині країни своїх.
– Міністр Олександр Ткаченко, який повністю під нуль провалив інформаційну політику.
– Недоумки, які крутять інтриги та брешуть начальству.
– Недоумки, які дрочать начальство на Залужного, розповідають страшні історії, що Залужний конкурент.
– А найголовніше, найстрашніші недоумки в нашій країні, які бояться говорити начальству правду.
– У нас усередині країни своїх недоумків більше, ніж росіян.

І так, незважаючи на це все, ми всеодно 100% переможемо. Це факт. Питання лиш якою ціною.

Мій рецепт для цивільних та чиновників усіх рівнів такий – поки не придушимо таких недоумків, які дрочать начальство на Залужного і плетуть інтриги, нічого не буде гарного. А недоумки це роблять з однією простою метою, вони безглузді нероби, які нічого не вміють робити, крім того як плести інтриги, цим створювати свою значимість і продавати повітря.

Тільки вдумайтеся, ми під час війни кажемо, що корупції побільшало, ніж до війни. Як так? Хто винний, Володимир Олександрович? Який 24/7 займається міжнародним треком, та не має часу навіть голову підняти подивитися, що твориться навколо. Звичайно ні. Він не винен… Це все наші внутрішні холуї, для яких війни вже не існує.

Усі вже подивилися відео як депутат брала гроші і потім їх викидала через паркан? Я теж був у шоці! Пройшло 5 днів. Вона затримана? Вона вдома! У неї все добре. Про що ми взагалі говоримо? Вся країна спостерігала як народний депутат під час війни бере хабар і викидає потім його через паркан…

Їй би хоч сказали написати заяву про складання депутатського мандата… Ні? Навіщо? Це ж норм. Зроблять з неї «кнопку», яка голосуватиме у ВР як їй скажуть в обмін на закриття справи. Лиш забувають одну річ. Хлопці з фронту на все це дивляться…

Ярослав Величко

1 Коментар

  1. Олександр

    Чи став би Ернест Гемінґвей військовим журналістом -автором матеріалів, що мають літературну й історичну цінність, якби в США під час Другої світової війни був безкінечний телемарафон “Єдині новини”?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *