Хвиля Десни » 18 Липня, 2023

Daily Archives: 18 Липня, 2023

Культура

«Чорний вівторок»

Published by:

Тоді українська влада не пройшла тест на українськість. 28 років тому під час похорону Патріарха Київського і всієї Руси-України Володимира Романюка «беркутові» та мєнти з внутрішніх військ побили учасників жалобної процесії. Побили так, що навіть митру погнули на голові єпископа з Південної Америки Паїсія, а митрополиту Філарету зігнули архієрейський жезл.

Continue reading

Суспільство

Расєя тріщить по швах

Published by:

З мого щоденника провінційного читача… Їх може і не так багато, але вони голосні – тож і складається враження, що так багато хто думає. Що Росія не розпадеться, що вона монолітна … як СРСР перед 1991 роком. То я їх тролю, звісно, але вони аргументують свою позицію, мовляв, всі ті народи та регіони, що в РФ, не хочуть і не думають розбігатися по національних квартирах. Ага, щас!

Continue reading

Суспільство

Чи довго ще війна?

Published by:

Мене часто запитують: «Ярік, ти ж військовий, що там контрнаступ? Війна ще надовго?» Вважаю подібне питання некоректним, проте воно звучить настільки часто, що потрібно все ж один раз пояснити. Зауважу, що це моя думка, вона є субʼєктивною. Так, війна надовго. Дуже надовго. Чому?

Continue reading

Культура

Не експорт ненависті, а історичне призначення

Published by:

На сторінках «Української правди» опубліковано статтю Михайла Дубинянського про українську ненависть на експорт і відповідь на неї Андрія Бондаря. Ціково було прочитати обидва тексти і коментарі, особливо коментарі просунутого Зуб’юка, який твердить, що українська ненависть до путінського режиму — це добро, а от до рос. етносу — це зло.

Continue reading

Суспільство

Спекатися спеки

Published by:

Середина липня, а ми вже маємо два найрекордніші спекотні дні в історії людства. Безжалісну спеку 4 та 7 липня пояснюють феноменом Ель-Ніньйо – різким потеплінням води в екваторіальній частині Тихого океану. Через масштабний водообмін холодної та теплої води і зміщення зон. Ці процеси змінили протилежне явище – Ла-Нінья, з яким ми прожили майже 3 роки без катастрофічних температур.

Continue reading

Суспільство

Помовч, Галіціє…

Published by:

Я колись працював у Фундації Ольжича, вважай ОУН «мельниківців». Се було на нинішній вулиці Мазепи в Кийові. Роки були лихі 90-ті. Про те, як я «послав» останнього Президента України в екзилі Коляна Плав’юка зараз охоти розповідати не маю, а про те, як «мельниківці»-ОУН опікувалися дрібочкою красного вітчизняного письменства скажу.

Continue reading