Суспільство

Досвід

З висоти свого життєвого досвіду можу твердо сказати: нічого не видно! Треба самостійно добувати досвід. Поради і так зване «поділитися досвідом» — це брехня і омана. Всілякі бізнес-форуми, конференції і особливо, так звані, тренінги — це ніщо інше як спроба обдурювати відносно великі групи людей одночасно, в одному приміщенні. Ніяким досвідом там і не пахне.

Ви скажете: а як же школа?

А школа — це просто перша спроба навчити людину ходити по життю, вивчаючи різні науки. Поверхнево і обтічно. Далі — самі.

Небагатьом іноді таланить зустріти душевну людину з досвідом у певній сфері знань чи умінь. Корисно певний час біля неї побути і придивитися. Ця людина просто мовчки покаже як робити ту чи іншу справу. Далі сам! Пройде час навчишся чомусь. Але ні в якому разі ніколи не кажи, що у тебе є досвід і ти можеш ним поділитися. Ти обманюєш і себе і інших.

Треба передавати досвід індивідуально, і лише тоді, коли людина тебе про це попросить. А тобі, утримувачу досвіду, ніколи не слід принижуватися до розуміння іншими того, що знаєш і вмієш ти.

Володимир Килинич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *