Суспільство

Колабораціонізм у Корюківці

75 років тому відбулася одна із найстрашніших трагедій Другої світової війни. В українському селі Корюківка під Черніговом, карателі угорської жандармерії та підрозділ СС знищили близько 7 тисяч мирних мешканців.

Ця каральна операція була здійснена у відповідь на провокативні дії так званих «радянських» партизанів на чолі із сумновідомим Олексієм Федоровим, які вдесятеро переважали карателів, але не зробили жодної дії, щоб захистити людей, йдеться у спільній заяві націоналістів Чернігівщини (НВР «Правий сектор», Національного Корпусу, ВО «Свобода», організації «С14»).

Минуло 75 років і сьогодні у Корюківці чиниться нова трагедія.
Новітнє святотатство. В панахиді за загиблими з погодження влади (а саме, управління культури Чернігівської обласної державної адміністрації) беруть участь сучасні провокатори – діячі так званої УПЦ МП – закордонної релігійної групи з центром у Москві, яка веде системну антиукраїнську діяльність в нашій державі.

Саме представники цієї закордонної агентури відмовилися вшанувати пам’ять загиблих під час московсько-української війни у Верховній Раді України. Саме завдяки УПЦ МП відбувається масове маніпулювання свідомістю громадян України.

У заяві наголошується, що на багатьох заходах московських священнослужителів кажуть, що Росія то не агресор, а «братський народ». Саме в культових спорудах цієї релігійної групи розповсюджується література антиукраїнського змісту: друковані агітки, буклети, календарі, аудіо та відеозаписи з московськими царями, та тими, хто масово знищував українців. І не дивно, що саме на прикордонній Чернігівщині релігійна група МП вже формує бойові проросійські загони під прикриттям «православного» крила…

Тому національно-патріотичні організації Чернігівщині надзвичайно обурені таким фактом співпраці державної установи з відкритою антидержавницькою, антиукраїнською силою.

Націоналісти вважають будь-яку співпрацю владних діячів з представниками агресора проявом колабораціонізму. І ця співпраця буде мати відповідні наслідки.

Націоналісти Чернігівщини попереджають, йдеться у заяві, що всі державні діячі на будь-якій посаді, які будуть помічені у співпраці, чи навіть у симпатії до УПЦ МП вважатимуться явними або прихованими колаборантами, яким не місце у будь-яких українських владних структурах.

Націоналісти Чернігівщини вживатимуть всі необхідні заходи для того, щоб від таких діячів була очищена українська влада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *