Суспільство

Мелодії і ритми фейсбучних вошей

Авторів того оповідання згадати не можу. Хтось із дотепників ще радянського періоду описав ситуацію, коли інопланетяни тихенько прилетіли до Землі. Сховалися за Місяць і налаштувалися на радіочастоту “Пионерской зорьки”. Стали тижнями слухати, щоб зрозуміти, хто населяє блакитну планету. Слухали тільки “Пионерскую зорьку”. Після тривалого прослуховування гості зрозуміли: тут живуть дебіли, яких легко можна перемогти і окупувати.

Згадав те оповідання, коли співставив срачі в соцмережах України щодо мобілізації, ухилянства, надрочування на Конституцію, у якій одна стаття заперечує іншу, і дані великого соцопитування групи Рейтинг у співпраці з Інститутом досліджень Gallup International.

Опитування відбувалось в межах проєкту “End of Year” 2023. Тобто йшлося про те, як і у якій країні люди висловлюють готовність захищати свою батьківщину зі зброєю в руках. І що виявилося? Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн, при цьому питання для українців було прямим і не носило гіпотетичний характер. Відсоток тих, хто готовий, становить 62%, що майже удвічі більше за тих, хто не готовий – таких 33%. А тих, хто ще не визначився із відповіддю, лише 4%.

Правда ж, це не схоже на те, що брудним потоком вливають людям у соцмережах?

А ще … Певна політична сила, яка саботувала голосування за закон про мобілізацію і зараз зі шкіри лізе, щоб показати наскільки вона закохана в Конституцію, вкотре сідає в глибоку калюжу. Як тупі мавпи, сектанти, що окупували український сегмент ФБ, наслідують дикий популізм “Слуг” в 2019 році, сподіваючись у такий спосіб прийти до влади.

Часи змінилися. Люди змінилися. Країна виросла, а вони все тягнуть на свою жирну олігархічну дупу коротенькі штани охлократії.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *