Суспільство

Риб’ячий ультразвук

Я був у шоці… Неподалік моєї хати є Mехеленський канал. Не Венеція, але всеодно — вода. Там плавають риби, качки, якісь такі дрібненькі чорні курочки… Я йду з суботнього міського ринку (ринок у Мехелені в суботу на все місто) додому. Йду набережною вздовж каналу і… бачу: якийсь «ачкарік», «ботанік» здоровенним сачком кілограмами вибирає з каналу рибу.

Я аху… Я отетерів.
З’ясувалося, що то ІТ-інженери придумали таку хитру штучку. В розмір з долоню така кругла кулька, вона випромінює якісь там ультра-частоти і всі риби туди спливаються. Він їх бере і здоровенним сачком витягує з води і складає у два таких сітчатих рюкзаки, щоб стікала вода.

Підійшли рибалки-вудкарі і давай питати, сварити, розмахувати руками… Прогнали його звідтіля. А я підійшов поцікавитися як ця його система працює. Він відповів, що цей пристрій випромінює риб’ячий ультразвук на 500 метрів. І всі риби у цьому радіусі спливаються до нього в сачок. Одну торбу бере додому, а цілий рюкзак здає на рибний базар — 1ОО євро за кілограм. Рюкзак на 20 кг — 2 000 євро на рівному місці.

От вам і ІТ технології. Вже до риб у воді добралися!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *