Суспільство

Толерантність для приїжджих!

В контексті нещодавніх подій, коли торговці, мігранти однієї з азійських країн, побили українського дідуся на ринку в Києві, бо той заступився за жінку, після чого українські молоді гайдамаки гостинно розтрощили торгову точку цих іноземних продавців…

Звідусюди чути тепер ґвалт про розгул расизму в Україні, про ненависть до іноземців, і про те які українці нетолерантні.

Але хто і коли вчив толерантності приїжджих іноземців?

Чому у нас постійно розказують українцям, якими маємо бути чемними з усіма на світі, але я не пригадую якогось тренінгу з толерантності для мігрантів!!! Хтось може сказати, коли якісь міжнародні чи державні структури навчали толерантності в Україні турків, сирійців, азербайджанців, чеченців, вірмен, євреїв, циган?

Чому коли українці знесуть сміттєві намети циган — всі кричать про расизм? Але я не пригадаю жодної заяви про расизм циган щодо українців! Чому коли хтось з українців негарно висловиться про євреїв — це расизм, а коли євреї в Умані зневажають українців — це норма?!

Та у нас взагалі, оно, нещодавно чеченці в центрі Києва побили пуштуна Мустафу Найєма…

Ми дуже гостинна країна.
Ми дозволяємо гостям поводитись зухвало по відношенню до господарів. Не пригадаю, щоб в десь на ринку Стамбула українські продавці наваляли би якомусь турецькому дідусю.

І доки українська державна бюрократична машина не почне захищати українців в Україні, доти будемо мати отакі «бунти народного гніву».

Андрій Попик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *