Суспільство

Усепланетне шикування

Нарешті я здогадався чим викликаний оцей дивний, психологічний стан: незрозуміле відчуття якоїсь легкої тривоги і неспокою… А разом з тим прилив адреналіну, що аж памороки забиває. Мабуть, я відчуваю їх і їхній рух навколо Сонця. Адже ж я будь-коли, не дивлячись у небо, можу сказати який є Місяць: молодий (щербатий), напівмісяць, місяць вповні, старий місяць.

Я його дуже добре відчуваю.
Люблю, коли місяць вповні. Тоді почуваю себе дуже комфортно, здорово, бадьоро і водночас дуже спокійно і впевнено, думки і помисли стають далекосяжними, ясними і чистими, немов кришталь.

Сьогодні напівмісяць дуже ясний, нічне небо рясно всипане зорями… Bід великих зірок, що, здається, можна рукою дотягнутися, до далеких і крихітних зірочок та зіроченят. Нині з неба енергія так потужно струмить, що вчуваєш її тепло долонями.

А у цей час усі планети мчать до «фінішної прямої» і за кілька днів, а саме 4 липня Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун і Плутон вишикуються в одну шеренгу.

Деякі вчені стверджують, що подібного явища ще не було за всю історію людства. Інші науковці говорять, що такий парад планет був 197 років тому.

Астрономи переконують, що парад планет — це дуже красиве і мегакруте видовище. Це рідкісне явище дає науковцям шанс розгледіти і вивчити усі планети Сонячної системи зблизька.

А 5 липня відбудеться повне затемнення місяця. Також цікаве видовище, тож не пропустімо.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *