Хвиля Десни » 19 Червня, 2019

Daily Archives: 19 Червня, 2019

Спорт

«Польське диво» українських футбольних легінів

Published by:

Аж за кілька днів по тій футбольній феєрії в польському Лодзі всі шанувальники і патріоти сповна усвідомили ЩО насправді утяли наші юні майстри шкіряного м’яча. Це більше, аніж сенсація, це доказ того, наскільки українська нація талановита і заповзятлива в усьому – від ниви з колосками до смарагдового газону з плямистою кулею.

Continue reading

Культура

Автограф Чорновола до поезії Стуса

Published by:

Яка приємна несподіванка! На своїх книжкових поличках виявив збірку вибраних поезій Василя Стуса та Юрія Литвина, львівського видавничого центру «Фенікс», 1991 року з автографом… В’ячеслава Чорновола!

Continue reading

Суспільство

Обсмоктування «короля траси»

Published by:

На «Прямому» телеканалі ведучі та поважні політологи-експерти у чотири губи хвилин 20 обпасталакують такого собі гормонального нєдоросля Микиту, який «мерседесом» заїхав на новий столичний пішохідний міст.

Continue reading

Культура

Згадуючи діда

Published by:

Літа мої дитячі минали в селі. Я був слухняний хлопчик. І на все просив дозволу в баби. «Можна мені те робити?» – «Не можна». – «А можна те?» – «Не можна». Поки дідо мене не нарадив: «Ти спочатку зроби, що хочеш, а тоді вже питай. А краще не питай взагалі. Так я чиню».

Continue reading

Культура

Отаман Галака

Published by:

… Села палахкотіли у своїй ненависті до радянської влади. Уже в квітні 1919 року на Чернігівщині було зареєстровано 19 селянських повстань, а у липні ця цифра зросла у 2-2,5 рази. В ці місяці і розпочалася хресна дорога отамана Галаки.

Continue reading