Хвиля Десни » 16 Травня, 2020

Daily Archives: 16 Травня, 2020

Культура

Тодось Осьмачка, поет із пекла

Published by:

Він мав маніакальну боязнь переслідування НКВД-КГБ. Але, вивчивши його біографію, починаєш сумніватися в маніакальності, так схожій на правду… Можна сказати, що його переслідували справжні чи уявні куці (куцими, як знаєте, українці називають чортів) червоні.

Continue reading

Культура

У Хусті, 1976-го…

Published by:

Днями чоловік у вовняному сведері, в’язаному матір’ю, мав рождений день. Чоловік дозрілого віку, стиглого Слова, врожайного духа. Ми з ним приятелювали з дітватцтва, разом топтали стежиці Марамороша і блукали міжряддями одних книг…

Continue reading

Суспільство

Кличко про метрополітен

Published by:

Віталій Кличко закликав киян після відкриття метро користуватися ним тільки за нагальної потреби і дотримуючись правил безпеки: якщо ви нехтуєте своїм здоров’ям та здоров’ям близьких, – вас не зможе врятувати ніхто! Бо Кличко кожному маску не одягне..!

Continue reading

Суспільство

Хто сам собі не господар – обирає «слуг народу»

Published by:

За день до повернення чумаки переставали змащувати колеса. Вважалося, чий віз голосніше скрипить, той везе більше солі та риби. Ми – їхні правнуки… Жінку легко підманути, зманити; важче – виманити її із затишного кубельця посередності.

Continue reading

Політика

Добрі новини до солодкого сну

Published by:

Bже боявся, що ляжу спати без хороших новин… Аж раптом гульк — із інформаційного небуття несподівано випірнув Bолодимир Парасюк і вербально (поки що вербально) надавав підсрачників Зеленському зі Шмигалем.

Continue reading