Хвиля Десни » 29 Жовтня, 2020

Daily Archives: 29 Жовтня, 2020

Культура

Дивовижна виставка сімейства Жолудів

Published by:

В Національному музеї українського народного декоративного мистецтва представлено репрезентативну колекцію родини Жолудів. «Монументальне мистецтво, скульптура, кераміка родини Жолудів або Мистецькі символи запорізької землі» — таку назву має колекція. Назва виставки дуже символічна, адже митців на створення своїх шедеврів надихнула запорізька земля з її безкрайніми просторами та стародавньою історією.

Continue reading

Культура

Некоронований король буковинської журналістики

Published by:

«Щось не бачу тата на лавочці, на Кобилянській», — питав його сина кілька днів тому. «А мама його самого вже не відпускають», — відповідав мені його Тарас. І ось тепер на Кобилянську, на лавочку, але найперше (і я це точно знаю) – до людей, його вже не пускає вища сила. Знаю, бо якось (мабуть, сто років тому) він сказав мені: «Аби ти знав – без людей ми, журналісти, ніц не варті».

Continue reading

Культура

Василь Бабух у моєму чудернацькому дні

Published by:

Був якийсь чудернацький день. Таке враження, що якась стороння воля сформувала його сюжет, а ми випадково в нього потрапили, хоча мали свої визначені плани. Усе почалося зранку, коли ми пішли на базар. Дорогою, у парку Жовтневому, зустріли волонтерів, які висаджували дерева. Оля завела з ними невимушену бесіду, щоб висловити своє захоплення…

Continue reading