Хвиля Десни » 20 Листопада, 2020

Daily Archives: 20 Листопада, 2020

Культура

Нарбут у труні перевернувся…

Published by:

Хто автор цього уйо*ищного герба, що вибрали деб.., дивні люди, які є «фахівцями з геральдики, історії, юриспруденції і мистецтвознавства». І хто ці фахівці? Цим макакам не можна довірити навіть коров’ячі кизяки в стопочку складати, не те щоби щось з гербом робити.

Continue reading

Суспільство

Відлуння чоловічого голосу

Published by:

Патріархального світу більше не існує. Мій улюблений Стейнбек у «Гронах гніву» описує часи Великої Депресії, коли економічна криза, неврожаї та пилові бурі зганяли з нагрітих і намолених місць десятки тисяч раптово збіднілих фермерів і примушували їх мігрувати по країні. І щоб пристати на це направду важке рішення і зважитись покинути дім – фермери збирали нараду.

Continue reading

Спорт Суспільство

Грузнов, що загруз у глупстві

Published by:

На світлині — Максим Грузнов, естонський футболіст із російським корінням, нині тренер. Кажуть, гарним був колись нападником, міг заграти на високому рівні, але не заграв… Хоч перший за силою дивізіон Естонії, «Мейстреліга» — це щось схоже на нашу «Другу лігу». Всю свою довгу (понад 20 років) кар’єру цей футболіст провів в Естонії: неодноразово визнавався кращим гравцем чемпіонату та ставав кращим бомбардиром…

Continue reading

Культура

Півстоліття без Володимира Бабляка

Published by:

Cьогодні минає рівно півстоліття, як відлетів у своє вічне позасвіття Володимир Самійлович Бабляк — талановитий український прозаїк, автор неперебутніх збірок оповідань «З пісень життя», «Літопис Горбатої ниви», «Дорога до любові», знакових романів «Вишневий сад» та «Жванчик»… У той роковий для української літератури день – 20 листопада 1970 року — яскравому представникові письменників-фронтовиків виповнилося тільки 54 роки…

Continue reading

Культура

«Хід королеви» і двоє ліжок, зсунуті водно…

Published by:

Як на мене, новий маленький серіал «Хід королеви» — прекрасний. Усе в ньому чудове: сценарій, операторська робота, гра акторів і особливо музика. Оскільки цей серіал про часи Холодної війни, про 1960-ті, то інструментальна композиція Mason Williams «Classical Gas» тут наскрізна, дуже пасує Shocking Blue «Venus», Donovan «Berts Blues», The Vogues «You’re the One».

Continue reading