Хвиля Десни » 7 Грудня, 2020

Daily Archives: 7 Грудня, 2020

Культура

Багато букв для телепня

Published by:

А хто, як не українські читачі знають, якими повинні бути речення в українських письменників?! Ледве здолали дві сторінки одного відомого твору одної відомої письменниці і відразу завили на місяць. Бо довге. Бо незбагненне. То не треба читати! Але висловлювати свою оцінку — це все одно, що телепню намагатися прочитати книжку з квантової механіки. А потім заявити: яка мура!

Continue reading

Суспільство

Тональності і смисли

Published by:

Весь вечір топив піч (душу нашого дому) і займався коло неї заготівлею виноградних черешків, аби навесні проросли з них саджанці. Черешки, або ще їх називають чубуки, вибирають з обрізаної на зиму лози, розтопленим парафіном ізолюють зрізи на обох кінцях (щоб волога не виходила) і все це добро, загорнуте в целофан, відправляється до погреба на зберігання аж до кінця квітня.

Continue reading

Культура

«Гайдамацька тінь» Каденюка…

Published by:

Кілька днів тому влада встановила помпезний пам‘ятник космонавту Леоніду Каденюку, який по суті «задавив» на цвинтарі всі інші поховання своїм совковим монументалізмом (його автор — оспівувач комсомолії, придворний архітектор Ющенка і недоладного «мінарету» у Музеї Голодомору — Анатолій Гайдамака).

Continue reading