Хвиля Десни » 15 Січня, 2021

Daily Archives: 15 Січня, 2021

Економіка

Люмпен з феєричним рівнем інтелекту

Published by:

Зеленський знизив ціну на газ для населення… Протер очі. Ні, не здалося. Я тверезий і не сплю. Президент Зеленський просто перед усім народом: «Дивіться, як я можу!» Цитую: «Ринкові ціни на сьогодні завеликі, особливо якщо зважати на пандемію. Ми як держава повинні стояти на захисті своїх громадян, а це означає – в економічному плані теж».

Continue reading

Культура

Стриманий усміх Нового року

Published by:

Близько обіду вийшов купити фруктів, порозсилати охочим свій новий роман «Пальці поміж піском», загалом прогулятися самотою. Падав мокрий сніг, сірі хмари надійно запнули синяву неба. У центрі міста побачив процесію посівальників. Хтось колядував, вживаючи староукраїнські форми слів: «Царіє тріє, тріє царіє з Востока прийдоша, ладан і миро, ладан і миро, злато принесоша»…

Continue reading

Суспільство

Сніговик для Петра з Гомеля

Published by:

Років п’ять тому на чернігівському центральному базарі розговорились були якось з одним білорусом середнього віку. Спокійний, врівноважений, розсудливий чоловік. Розповів, що живе в Гомелі, мешкає у скромному приватний будиночку, має торговий бізнес.
— А що за бізнес?, — цікавлюся.
– В кількох селах поруч з Гомелем відкрив приватні дрібні крамнички та й торгую, а крам везу звідси, з Чернігова, і на хліб з маслом вистачає…

Continue reading

Суспільство

На Василів день

Published by:

У перший день Старого Нового року мене розбудив телефонний дзвінок з Італії. Дзвонила Марина з Анкони, яка долучилася до запланованого мною Всесвітнього фестивалю української літератури. А потім прийшов лист із Чикаго, і я сприйняв це як добрий новорічний символ.

Continue reading