Хвиля Десни » 15 Травня, 2021

Daily Archives: 15 Травня, 2021

Культура

Укрінформ: «з поля – до столу»

Published by:

Студенти Інституту журналістики столичного Грінченкового університету зустрілися онлайн з керівником пресцентру Укрінформу Сергієм Сай-Боднарем. Знаний журналіст і багаторічний інформаційний модератор повідав деякі секрети «кухні» поважного національного інформагентства, яке вже понад століття на світовому інформаційному полі. І розповів про особливості агенційної журналістики.

Continue reading

Культура

Рука Стефаника на плечі Коцюбинського

Published by:

Це крутезна фотографія — класики української літератури на відкритті пам’ятника Івану Котляревському у Полтаві. Власне, ця фотографія свідчить: українська література — є! Вона велика, серйозна і багата! І головне — відмінна від московської, чи як її тоді називали, великоруської. Ота, що утворилась від Котляревського («Будеш, батьку, панувати!») по заповіту Тараса Шевченка: «А на москалів не зважайте: у них своя література, а в нас – своя…».

Continue reading

Суспільство

Моя ненормальна карма

Published by:

Не знаю, чому, але я все життя виконую функцію «жилетки» для тих, кому конче необхідно виплакатися… Із завидною регулярністю на моєму горизонті з’являються дамочки, котрі колись (може, півстоліття тому) були у статусі моїх шкільних подружок. Але досі вони свято вірять, що мають право — ні сіло, ні впало — розповідати мені, звалившись на голову тепер, через півстоліття, про своїх блядовитих чоловіків, юних коханців, дітей-дебілів чи батьків, що впали у старечий маразм, яких вони мріють задушити подушкою…

Continue reading

Суспільство

Дитина – гість у твоєму домі

Published by:

Наші діти нам не належать. Вони прийшли пообідати, випити кілька цистерн молока, зносити сто пар взуття, розбити не один сервіз, вирости зі штанів, обзавестися бородою, дорости до бюстгальтера, басовитого голосу, врешті, повноліття. А ще навчити нас фотошопу і спілкуванню в Telegram. Шити костюми Короля Австрійського, пекти печиво «Губка Боб». Тримати слово і стримувати крик, дотримуватися спокою, ладити з чоловіком, свекрухою і котом.

Continue reading