Хвиля Десни » 16 Травня, 2021

Daily Archives: 16 Травня, 2021

Суспільство

Клен від «садистів-мічурінців»

Published by:

Реклама у Фейсбуці буває всякою. Бо ж усякий люд трапляється. І добропорядний, і такий, що у нього кендюх на більмах. Замовили ми в одних фірмачів-«садоводів» деревце смокви. Ті написали — районоване, мовляв, для усіх українських широт. Ми й повірили. Отримали «Новою поштою» оцупочка, звісно, ж чемно виклали за нього дві сотні, посадили, тішилися, коли той бубнявів бростю, проклюнувся першим листочком…

Continue reading

Суспільство

Ворон Карл

Published by:

Біля Дарницького залізничного вокзалу я побачив чоловіка, що торгував побутовим дріб’язком, а коло нього – ворону. Вона сиділа поруч із ним і слухала, як чоловік розмовляє з покупцями. Я підійшов ближче. Як виявилося, це ворон. Звати його Карл. Йому один рік і він без однієї ноги…

Continue reading

Політика

Мерсько-боксерські «відмазки»

Published by:

Я дивуюся, як протягом семи років Кличко разом зі своїми подільниками у всіх перед носом крав гроші киян! До речі, в одному з телеефірів дама з парасолькою на ймення Верещук звернула увагу, що по реакції мера зрозуміло, що він весь цей час покривав корупціонерів.

Continue reading

Політика

Скоропадський і «мудрий народ»

Published by:

15 травня 1873 року народився Гетьман України Павло Петрович Скоропадський — зросійщений нащадок давнього козацького роду. Скоропадський зробив для України більше, ніж ціла купа виряджених у вишиванки соціалістів, що наввипередки змагалися, хто красивіше скаже про свій патріотизм. За сім з половиною місяців, що проіснувала Українська держава Скоропадського, було створено «з нуля» Генеральний штаб і почалося формування національної армії.

Continue reading

Культура

Пізно хрестити лоба…

Published by:

Найлаконічніший український класик. Більшість творів розміром із середній допис на Facebook. Мені сподобалась новела на півтори сторінки «Сама-саміська». Це не якийсь там натуралізм чи соціялка. Це страшно! Взагалі вирішив почитати Стефаника після Леся Мартовича ще тиждень тому, до сюрпризу про його 150 річчя (бува ж таке!) Просто хотів збити оскомину від чорних оповідок про буковинське попівство.

Continue reading