Хвиля Десни » 19 Травня, 2021

Daily Archives: 19 Травня, 2021

Культура

Аби не погоріли ваші телевізори…

Published by:

— Го-о-о-о-л! — пролунало несамовито-радісне на пів кварталу. Насправді, то був не «гол», але вигук лунав дуже схожий, коли, затамувавши подих, ми слідкували за екраном телевізора, у якому називали переможців першого півфіналу Євробачення. Називають першого переможця — не Україна. Другого, третього, шостого – не Україна…

Continue reading

Культура

На каву з Ольгою Кобилянською…

Published by:

… треба було з’явитися в капелюшку! Так, атмосферною екскурсією, літературно-меморіальний музей письменниці відзначив Міжнародний день музеїв. За задумом науковиці Юлії Микосянчик (яка – дослівно віртуозно зіграла свою розповідь про Ольгу Кобилянську!) вишукані капелюшки (яких в гардеробі письменниці було чимало!) мали занурити в тогочасну естетику і жіночу ментальність головної героїні вечора.

Continue reading

Культура

«Прописні істини» «Обозревателя»

Published by:

Шеф-редактор інтернет-видання «Обозреватель» Орест Сохар повідав студентам-журналістам Грінченкового університету про тренди сучасних інформаційних медіа-гігантів, тенденції розвитку українських ЗМІ та особливості роботи нинішнього медійного інтернет-конвеєра.

Continue reading

Суспільство

Люди землі

Published by:

Був у рідному Хусті. Несучи до книгарні книжки, майже переступав через розсаду, городину, сири, квасолю, яйця, торішні яблука й цьогорічну полуницю, сушені гриби і свіжу сметану. Гарно і сумно водночас. Люди сидять, а плоди їхньої праці лежать на землі.

Continue reading

Політика

«Вирахуй мене»

Published by:

Коли політика все більше набуває ознак шоубізнесу, а шоумени не лише пробують себе в новій якості, а й збирають переможні «аншлаги», пропоную розвагу. Взагалі-то могло б вийти токшоу, де учасники намагаються сформувати коефіцієнти для певних політиків, і далі спрогнозувати подальші їхні вчинки.

Continue reading