Хвиля Десни » 5 Червня, 2021

Daily Archives: 5 Червня, 2021

Культура

Три роки тому не стало Петра Сороки…

Published by:

Юрко ҐУДЗЬ: «19 квітня 2001 року. Петро, доброго ранку Тобі! Вчора попуткою добрався з Києва до Житомира, збирався переночувати в штабі місцевого КУНу, та в них ремонт, мою розкладачку викинули невідомо куди. Добре, що на цьому ж поверсі є ще одна порожня кімната, звідки недавно виселили братство УПА, – туди я з КУНу перетягнув чотири стільці, на них і спав… Через кожних години-півтори прокидався (від холоду – вибите вікно) і робив зарядку, щоб трохи зігрітися, розворушити задерев’янілого хребта.

Continue reading

Культура

Розгублені лиця друзів

Published by:

Кожен (чи майже кожен ) із нас під час своєї життєвої дороги розгублює людей, які колись були близькими. Не йдеться виключно про дружбу, колишні любовні історії чи тісне співробітництво. Я загалом про дорогих нам людей, із якими прижиттєво припинено або майже припинено спілкування. Причин може бути безліч.

Continue reading

Культура

Література з крижаним філологічним спокоєм

Published by:

«Здається, одне мені може повернути душевну рівновагу чи спокій: зустріч з ангелом чи Богом… Що Господь хоче від мене? Чого чекає? Чи це відкриється мені, чи я повинен дійти до цього сам? Непевність відповідей породжує сумнів, а сумнів – сум’яття…

Continue reading

Культура

Сковорода і стовпи неотесані

Published by:

Коли в 1753 році Сковорода у Переяславському колегіумі почав викладати теорію поезії, єпіскоп зажадав письмового пояснення, чому він по-новому викладає поетику? Сковорода відповів, що про це можуть судити лише спеціалісти, тонко натякнувши, що неукам в такі справи свій ніс сунути нема чого.

Continue reading