Хвиля Десни » 28 Липня, 2021

Daily Archives: 28 Липня, 2021

Культура

Олег Лишега. Проза «іншого берега»

Published by:

«За вікном високі жовті квіти. Гойдаються.. Вони у тому світі, де мене нема. Останні осінні квіти. Найвищі. Найяскравіші.. Над усім — на подвір’ї і аж до ріки у небі.. Я вийшов з відром по воду. Тепер я коло них: вищі від мене десь на голову. Я ніколи не стояв так, щоб наді мною погойдувалась велика жовта з темним осередком квітка. Листя темне, довге і шорстке. Шорстке стебло — доторкнувся — потиск жилавої шорсткої долоні.. запах густий, теплий.. Може, якийсь далекий родич соняшника? Ще раз торкнувся — тепла шорстка щока..»

(Олег Лишега. Високі жові квіти. 2021)

Continue reading

Культура

Діагноз нашої літератури

Published by:

Уся українська література ХХ століття покалічена. Особливо в період між 1929-1991 роками. Вбиті, замучені, зламані, заслані, вигнані, скурвлені. З генетичним відчуттям ущербности, якої не оминули найяскравіші і найталановитіші.

Continue reading

Культура

Налякалися карикатур Смаля

Published by:

З виставки робіт відомого українського політичного карикатуриста Олега Смаля прибрали зображення президента Володимира Зеленського. Можливо, не виділяв би цю новину (хоча сама по собі ситуація однозначно неприпустима!), якби упродовж доброго десятка років — щонайменше раз на тиждень — сам не насолоджувався роботами талановитого художника. Адже Олег Смаль був постійним автором популярного тижневика «Дзеркало тижня».

Continue reading

Політика

До чого призведе капітуляція Джо Байдена?

Published by:

Американська академічна професура у питаннях геополітики, міжнародних відносин і дипломатії рознесла в пух і прах угоду між Джо Байденом і Ангелою Меркель щодо газопроводу «Північний потік-2». Українсько-польський демарш щодо домовленостей Байдена і Меркель сколихнув політичне і дипломатичне середовище світу. І не лише y Європi, але і в гущі політичного бомонду США.

Continue reading

Політика

Каное відносить на мілину

Published by:

Хомчак йде у відставку. За «пропозицією» Зеленського. Ця новина справила позитивне враження. Для мене це був один з найогидніших персонажів новітньої історії України. Жаль, що аби остаточно покінчити з ним знадобилося аж 2 роки тупої впертості.

Continue reading