Хвиля Десни » 12 Серпня, 2021

Daily Archives: 12 Серпня, 2021

Ексклюзивна хвиля

Козак-характерник Іван Сірко

Published by:

Цими днями минає 341 рік з дня смерті людини-легенди, найславетнішого кошового отамана Запорізької Січі, національного героя Франції, який не програв жодної з 244 битв, у яких брав участь, Івана Сірко. Іван Сірко є однією з найбільш легендарних і улюблених історичних постатей козацької епохи, чи не найяскравішою особистістю по смерті Богдана Хмельницького.

Continue reading

Спорт

Світло й тіні Токійської Олімпіади

Published by:

Голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, незважаючи на те, що Олімпіаду через пандемію довелось перенести на рік, все ж вважає: цьогорічне олімпійське свято в Токіо вдалося на славу! З такою думкою категорично не згодні мільйони вболівальників з усього світу, яких позбавили можливості перебувати на спортивних аренах японської столиці.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Марко Вовчок, Тургенєв і Куліш…

Published by:

10  серпня 1907 року у забутому богом Нальчику, у скромній хатині скромного землевпорядника на 74 році життя в муках від страшного головного болю відійшла у засвіти та, яку сучасники вважали найзагадковішою, найяскравішою і… найскандальнішою жінкою Російської імперії кінця 19-го століття, і якій судилося залишитись у пам’яті нащадків скромною «донею» Тараса Шевченка і поборницею волі і правди в українській літературі.

Continue reading