Хвиля Десни » 4 Грудня, 2021

Daily Archives: 4 Грудня, 2021

Культура

Сьогодні День народження Володі Земляного

Published by:

Сьогодні ми дякуємо усім Причетним до Твоєї з’яви на світ, Володю. Усім, кого Ти любив, ким надихався, виростав і розкрилювався на своєму стрімкому, але скупо наміряному земному шляху. Кожним поетичним чи публіцистичним рядком Ти мудрішав, доростав до тієї потуги істинного слова, яка давала змогу утвердися у найвищому праві за всіх сказати, за всіх переболіти.

Continue reading

Культура

Щоденники закарпатського «короля Ліра»

Published by:

«Не знаю, на скільки вистачить духу вести його? Не знаю, як часто буду братись за перо, щоб саме в ньому викласти свої думки. (…). Записуватиму те, що народжуватиме, будитеме думки, нехай на перший погляд, і зовсім дрібне, незначиме. Якщо дневник заставлятиме мене частіше братися за перо і в писаному слові викладати думки – уже мета вести його буде виправданою. І так! Будемо ділитись з тобою тим, що накипає на серці, будемо, мабуть, скидати з себе підчас крихту тої важкої ноші, яку піднімаємо на свої кволі плечі. Будь моїм другом, щирим і сердечним, незрадливим і надійним. Розповім тобі все!»

(Іван Чендей. Щоденники. Том 1. 31 жовтня 1953)

Continue reading

Суспільство

Прислухайтеся до себе

Published by:

Коли дівчинці виповнилося п’ятнадцять, у неї з’явилися великі груди. Коли вони з хлопчиком сиділи разом за партою, дівчинка дозволяла хлопчикові торкатися своїх грудей, то плечем, то ліктем, то долонею, коли передавав олівця.

Continue reading

Культура

Не стало Мар’яна Гаденка

Published by:

… Я знав його з дитинства. Влітку 1966-68 років довелося працювати вихователем у піонерському таборі «Золотий колос», що в селі Панка Сторожинецького району на Буковині, і Мар’ян був у моєму загоні. Найімовірніше, що було те влітку 1967-го. Він був дуже привітним і слухняним вихованцем. Радо виконував доручення, допомагав у проведенні масових заходів… Мабуть, ще тоді в ньому вгадувався майбутній артист.

Continue reading