Хвиля Десни » 30 Січня, 2022

Daily Archives: 30 Січня, 2022

Культура

Торт чекає на іменинника

Published by:

Василеві Фольварочному сьогодні — 81!
… Василю, сьогодні Тобі 81! І сьогодні Ти в реанімації… Твій телефон у мене, й Тобі дзвонить пів України, аби привітати з днем народження. Я відповідаю, що День народження відтерміновується.

Continue reading

Культура

Саудаде — день світлої туги

Published by:

Саудаде. Так називають цей день португальською. Про це дізналася сьогодні від Володі — він прийшов до нас попрощатися перед від’їздом до Португалії, де працює в університеті Порту. Саудаде означає такий емоційний стан людини, в якому переплелися світлий смуток, ностальгія й туга за чимось безповоротно втраченим. Як, мабуть, українське слово «бентега»…

Continue reading

Культура

Афоня вже нікому не «должен». Хіба богові…

Published by:

Памятаєте, «Афоня, ти мнє рубль должен…»..? Помер совєцький актор Леонід Куравльов… Ціватимуть слізьми, рЕватимуть про великий акторський талант, про впізнавані образи… Але як бути, коли рідна душа образотворця ниціє і конає раніше од тіла його? Коли митець життєвої правди на екрані — у житті продає душу, стає підпорою навіженого фюрера, примата, навченого лише вбивати.

Continue reading

Культура

ДТП, якій 124 роки…

Published by:

Осіннього дня, 29 вересня 1898 року,о якій годині невідомо, сталася жахлива подія. Козачка села Рябух Ксенія Андріївна Приходько, 25-ти років, була «раздавлена машиной на линіи около дороги». Поховали її тільки через три дні 2 жовтня. «Совершал погребеніе» священник Василь Андрієвський з псаломщиком Стефаном Пучковським на загальному кладовищі. Так записано в метричній книзі Петро-Павлівської церкви села Рябухи Дмитрівської волості Конотопського повіту.

Continue reading

Суспільство

«Соколи» і собаки…

Published by:

Один мій знайомий упевнений, що Бога нема. Але ось вам доказ зворотного. Пригадуєте, як у 2014 році увесь світ збурила історія смертельно пораненого трирічного сирійського хлопчика: «Я все розповім Богу. Я на всіх вас поскаржуся»? … Був собі офіцер української армії. Льотчик. Служив у Криму. Родом із Феодосії. У 2014-му, як багато подібних йому, він пішов у зрадники. Перебіг на бік російських окупантів. Бо там більше платили…

Continue reading