Хвиля Десни » 7 Лютого, 2022

Daily Archives: 7 Лютого, 2022

Суспільство

Вісім вражаючих фактів про тата

Published by:

Тиждень тому помер мій тато. Я могла би просто повідомити про це і отримати зливу співчуттів у соціальній мережі. Але маю іншу мету. Мені хочеться, щоби його уявили так, ніби знали. І потім навіть згадували іноді. Бо я вірю в безсмертя через людську пам’ять. Ось вісім цікавих та вражаючих фактів про мого тата:

Continue reading

Політика

Боже, храни Королеву!

Published by:

Нині Єлизавета ІІ має ювілейну дату — 70 років тому вона зійшла на англійський трон. «Чуєш, а справді англійська королева Єлизавета ІІ праправнучка Ярослава Мудрого?» — перепитую в історичного авторитета, бо мало що наші журналісти здатні понаписують. Авторитетом для мене є мій чоловік, історик, думці якого я довіряю. Чоловік здивовано поглянув на мене, мовляв, що з тобою?, ти ж це знаєш, нащо перепитуєш? Але докоряти не став. Засміявся: «Та у всіх королівських династій Європи тече українська кров!»

Continue reading

Культура

Виїмкова лірика Івана Андрусяка

Published by:

«Із мене теж був би читач, себто, і є читач, — та оскільки я й досі щось таке собі пописую, і навіть іноді видаю, і воно навіть комусь, кажуть, подобається, — то цим я мушу завдячувати одному дивному випадку зі свого дев’яти- чи десятилітнього дитинства й одному дивному чоловікові, якого вже нібито давно нема на світі, ба навіть і тоді давно вже не було на світі, а все ж він зумів самим своїм словом перевернути мене з ніг на голову і показати мені, що таке насправді література й навіщо вона живій людині потрібна»

(Іван Андрусяк. «Джмелиний мед»)

Continue reading

Політика

УДАРимо по «зеленому бездоріжжю»

Published by:

З’їзд «УДАРу» продемонстрував реальність намірів партії щодо повернення у велику політику. Захід було проведено на високому рівні і за формою, і за змістом. Велика кількість гостей, якісно оформлена зала, відео-привітання міжнародних гостей високого рівня, участь українських політиків… Вже написали, що Кличко зібрав на з‘їзді всіх опозиціонерів та кинув виклик Зеленському.

Continue reading