Хвиля Десни » 8 Лютого, 2022

Daily Archives: 8 Лютого, 2022

Культура

Джойс – для Мерилін Монро

Published by:

На світлині в тексті — Мерилін Монро, яка нібито (!) читає Джойса. Прочитавши чергову біографію Монро, причому скомпільовану з кількох окремих книжок, переконався: навіть компіляція не змогла приховати правду. А правда в тому, що на цьому фото Єви Арнольд акторка НЕ ЧИТАЄ книгу, а ТРИМАЄ ЇЇ В РУКАХ.

Continue reading

Культура

«Мідна доба» Слободана Шнайдера

Published by:

Ця книжка побачила світ у видавництві «Нора-Друк» наприкінці минулого року, але про непросту працю над її перекладом Андрій Любка розповідав мені раніше, і я чекала її з острахом і цікавістю. Роман хорватського письменника Слободана Шнайдера «Мідна доба» має майже п’ятсот сторінок дрібним шрифтом…

Continue reading

Економіка

Смартфони замість очільника САП

Published by:

Безкоштовна роздача смартфонів пенсіонерам — це геніальний хід Зеленського, повний «ніштяків», за якими бабло «розпиляють», проведуть через відкати, заведуть своїх людей і т.д. А що безголовим людям від того?

Continue reading

Культура

Вірші з кулемета!

Published by:

У третьому (лютий, 2022) числі «Української літературної газети» опубліковано невеличку статтю головного бібліографа Чернігівської міської бібліотеки імені М.Коцюбинського Олени Куннової про поета Сергія Дзюбу і його дружину поетку Тетяну Дзюбу. Ця стаття мене, зізнаюся, неабияк здивувала.

Continue reading