Хвиля Десни » 11 Лютого, 2022

Daily Archives: 11 Лютого, 2022

Суспільство

Те, давнє, шо мені «упомку»…

Published by:

… Тієї зими на Хоролі почався розлив. Ні, не весняна повінь, коли річка виходить з берегів і затоплює долину, а саме розлив. В кінці січня потепліло, крига на річці трохи розтанула, пішли дощі. Хоч лід унизу ще лежав, здавалось, ось-ось весна. Від нашої хати до центру села є кілька шляхів, але під розлив усі стежки, греблі й місточки вкриває вода. В такі періоди батьки і ми з сестрою (я в шостому, вона — в першому класі) переправлялись своїм човном.

Continue reading

Суспільство

Бешкетник Нікуліце із дитинства

Published by:

Вчора мені нагадали, напевно, одну з перших книг дитинства ще з часу, коли я ходив до дитячих ясел і сам не умів читати. Дякуючи усюдисущому гуглу вдалося відкопати цей раритет, з якого я пам’ятав ім’я головного героя і його прізвисько. Ним виявилася книжка румунського автора Утана Тіберіу «Про витівки Нікуліце на прізвисько «Бий-Ламай».

Continue reading

Суспільство

Covid з електричним струмом…

Published by:

Не хотів про це писати, але… словом, майже тиждень воюю з ковідом. Перші три доби — t 39, бронхіальний кашель, ломота в тілі, головний біль і запаморочення. Так триває, здається, вічно і раптом — прямо уві сні — дивовижний стан ейфорії, зникає раптово температура, але я прокидаюсь весь мокрий. Далі два дні — гойдалки t від 35 до 37,5. І короткочасні запаморочення свідмості. Інколи зникають потрібні слова і доводиться асоціативно шукати замінники…

Continue reading

Політика

Британія перебирає ініціативу

Published by:

Траєкторія зарубіжних вояжів прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона починає дедалі чіткіше вимальовувати зовнішньополітичні пріоритети офіційного Лондона. Днями він відвідав столицю України. Вчора у Брюсселі провів яскраву зустріч і прес-конференцію з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, а вже в другій половині дня прибув до Варшави, де зустрівся зі своїм візаві Матеушем Моравецьким.

Continue reading