Хвиля Десни » 2 Квітня, 2022

Daily Archives: 2 Квітня, 2022

Культура

Гімнотворців багато. Гімн – один!

Published by:

Дьордію Мазурашу не сидиться. Він вже «кує» перемогу, пропонуючи Верховній Раді поміняти слова Гімну України. Я все розумію. Але не ватнику Дьрдію торкатися нашого Славня своїми липкими ручками. І для чого це тепер? На щось більш законодавчо суттєве Дьордію, очевидно, не вистачає клепки… Отже, у Раду внесли законопроєкт про зміну в тексті державного гімну України. У Верховній Раді зареєстровано законопроект 7162-1 авторства Івана Юнакова та Георгія Мазурашу.

Continue reading

Культура

Заримована війна

Published by:

Автором хайку, що на світлині нижче за текстом, є четвертокласник із Сум Єгор Кушнар. Хайку — це трирядковий неримований вірш з лімітованою кількістю складів у кожному (5-7-5), загалом 17 складів у кожному тривірші. Найвідоміший автор хайку Мацуо Басьо, як відомо, розглядав цю поетичну форму як спосіб вислову гармонії через зосередженість.

Continue reading

Суспільство

Київ, підземка – реальне місце сили

Published by:

Люди в київському метро діляться на три типи: ті, хто кудись їдуть, ті, хто тут працює, і ті, хто тут живуть.
— Багато живе тут людей? — питаю на одній зі станцій.
— Ну, на ніч приходить людей сто. Ви поїдьте, оно, на ту, там більше в рази. І там є діти.
Бачу маму з двома малюками. Тягне валізу. Підходжу, беру чумайдан.
— Ви куди?
— На автобус, на захід.

Continue reading

Суспільство

Уран, Плутон, Юпітер… Що вони віщують Україні?

Published by:

Чи здатна була астрологія передбачити всі ті жахіття, які нині переживає Україна? Очевидно, що так. Символіка нинішнього лиха добре прочитується в гороскопі сучасної України. Скромно процитую себе: «Усі ці негативи, однак, не передбачають якихось фатальних наслідків, кардинальних змін, революцій чи дострокових виборів у 2021 році. Не проглядається й посилення воєнного конфлікту між Україною та Росією. Скоріш за все, тут усе залишатиметься без змін… Та складнощі 2021 року виглядатимуть як «квіточки» порівняно з «ягідками», яких слід очікувати у 2022-му, коли «зловісний» Сатурн, рухаючись по знаку Водолія, утворить, так само, як «благородний» Юпітер у 2021-му, опозицію до стеліуму планет у Леві.

Continue reading