Хвиля Десни » 11 Квітня, 2022

Daily Archives: 11 Квітня, 2022

Культура

Чи варто читати Миколу Гоголя?

Published by:

Дехто запитує, чи треба вивчати Гоголя в школі? Якщо треба, то який твір Миколи Гоголя мають уважно читати в школі українські діти? Звичайно, «Тараса Бульбу», з акцентом на 1 редакції твору і пізнішими змінами, які вніс у свій текст Гоголь, щоб сподобатися російському царю. Нас не повинен надто хвилювати той факт, що це антипольський текст. Історія не допускає пропусків, інтереси сучасної політики у формуванні програми з літератури в школі недопустимі.

Continue reading

Політика

Україна потребує важкого озброєння

Published by:

Люксембург. Засідання міністрів закордонних справ країн ЄС… Головна тема порядку денного — Україна. В Німеччині з’являєтьсь усвідомлення того, що Україні треба допомогти зброєю. Про це сьогодні, 11 квітня заявила у Люксембурзі міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Аби Україна могла захиститися від наступу російських військ, їй треба надати більшу військову підтримку, зокрема важке озброєння.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

«Величие» клопів і тарганів

Published by:

Коли в 1995 році, після 18 років життя в Росії, я таки повернувся в Україну назавжди, то першою кардинальною відмінністю України від Росії, яку я з подивом помітив удома, була повна відсутність будь-якого пафосу на українських телебаченні та радіо в матеріалах про власну державу. Мене дивувала буденність таких розповідей і здавалась тоді ознакою глибокої нашої провінційності: так можна подавати матеріали обласного чи районного рівня, але ніяк не державного!

Continue reading