Хвиля Десни » 22 Травня, 2022

Daily Archives: 22 Травня, 2022

Культура

Культура – як річ у собі

Published by:

Діячі чи творці «вєлікой» роской культури констатують тенденцію, котра називається у Європі Cancel Russia, або по-рускому народному: гуляй, Вася! У нинішній війні російські діячі вражають передусім власним егоїзмом: їх не хвилюють масові смерті цивільних в Україні, їх не хвилює знищення українського народу чи можливе застосування ядерної зброї, їх хвилює лише те, що світ не хоче слухати діячів «вєлікой» роской культури, яка вже давно перестала культурою бути, перетворилася або у годівничку і чергову ідеологічну, навіть пропагандистську агітку або у якийсь недужий гуманізм з душком папи Франциска, в якому допомагати треба і жертвам, і насильникам.

Continue reading

Культура

Місія Миколи Крижанівського

Published by:

До старовинного села Сліди Могилів-Подільського району добиратися складно. Іноді хотілося пересісти у човен, іноді у вертоліт… Мій відчай за кермом рятували лише квітучі дерева навколо… Ех, дороги… Але бог цілує обраних — незалежно від їх географії… Тут живе Микола Крижанівський — талановитий скульптор і поет. Взагалі, людина – багатогранна…

Continue reading

Суспільство

Нінин канупер

Published by:

Вони були серед перших сусідів, з якими ми зазнайомилися у новій для себе ролі дачників. Їхній ошатний двоповерховий дім під темновишневою покрівлею, який вінчає нашу вулицю, довший час служив нам, пішим чи колісним, за орієнтир, коли добиралися в наш осідок з траси. Завидиш темновишневу металочерепицю — мимоволі зітхаєш полегко: вдома.

Continue reading