Хвиля Десни » 25 Травня, 2022

Daily Archives: 25 Травня, 2022

Політика

Стара казка про піратів

Published by:

Проти законів фізики не попреш – вдаривши нас, росія відштовхнула Україну від себе. Вирвавши таким чином десятилітні гарпуни та якорі, які глибоко сиділи в тілі нашої країни. Росія взяла Україну на абордаж ще багато сторіч тому і відтоді практично безперервно тримала на короткому повідку, підтягуючи до себе в потрібні моменти. Іноді підтягувала так близько, що команда українського корабля зі східного борту вже не могла розрізнити де наш корабель, а де російський і щиро вважала обидва єдиним цілим.

Continue reading

Суспільство

Про далекосяжні мрії

Published by:

В наші часи слід обережно ставитися до далекосяжних мрій. От у мене колись була мрія поїхати до Австралії. То я й поїхав. Полетів… У дорозі випив бутилки чотири вина (бо летіти сутки). Потім випив дві таблєтки іммовану, заснув… Прилетів до Сіднею… Пішов у готелі на сніданок, випив ще пива, наївся якогось жирнючого смаженого бекону (я тоді ще вживав м‘ясо) і різнокольорових «трубочок» із заварним кремом…

Continue reading

Політика Суспільство

Чого не розуміє Микола Томенко…

Published by:

Слухала Миколу Томенка про перейменування в Києві. Він не розуміє, чим завинила назва «Героїв Дніпра». На його думку, старики і пацани, яких Жуков кинув на форсування Дніпра і визволення Києва у 1943 році, — герої. Але ж ми говоримо про жертви Голодомору, а не про його героїв. Підневільними, тобто без вибору, були ці герої форсування Дніпра. Їх треба вшановувати не як героїв, а як жертви сталінізму. Невже ж це не зрозуміло?

Continue reading

Культура

Куди рухається українська преса?

Published by:

Проблеми роботи журналістів, вплив економічної кризи, спричиненої широкомасштабною російською агресією, обговорювали редактори та журналісти місцевих ЗМІ на онлайн-конференції, організованій Національною спілкою журналістів України. Як зазначали учасники зустрічі, більшість місцевих медіа призупинили роботу безпосередньо в редакціях та намагаються працювати дистанційно в межах свого регіону. Але попри всі намагання, є й такі редакції, котрі взагалі припинили існування.

Continue reading