Хвиля Десни » 4 Липня, 2022

Daily Archives: 4 Липня, 2022

Політика Суспільство

Чому поцілили у Кременчуцький ТРЦ?

Published by:

Чому рукожопі орківські бомбери потрапили у кременчуцький ТРЦ: детальне пояснення. Почну зі спойлера: коли росіяни запускали свою Х-32 по Кременчугу, то вони чітко розуміли, що пуляють не у військову ціль. Вся фішка у застарілій технології самонаведення.

Continue reading

Культура

Happy birthday USA!

Published by:

З Днем Незалежності, США! Америку можна любити чи ненавидіти, але не поважати її неможливо. Чим більше знайомишся з нею, тим більше розумієш, яка вона різна — за національним менталітетом, за існуючими законами в кожному штаті, за особливостями природи і архітектури, за культурними ознаками. Однак є щось спільне, що робить США справді великою і потужною державою.

Continue reading

Культура Суспільство

Бабин білий борщ

Published by:

Сьогодні тема борщу в новинах настільки смачна, що і я не втрималась написати про наш борщ. Борщ мого дитинства — бабин білий борщ з печі. Власне, повсякденний борщ у наших бабів був саме таким — білим, і не інакше. Таких борщів я більше ніде не бачила (наприкінці напишу, де саме це «у нас»). У моєї бабусі Зіни в сінях стояла на ослінчику маленька діжка, у якій завжди був сирівець. Це такий кислий квас з підсмажених скоринок житнього хліба.

Continue reading

Культура Суспільство

Звернення до «ватних» львівських депутатів

Published by:

Шановний пане Андрію Москаленко! Шановні члени комісії з перейменування вулиць Львова! Шановні депутати Львівської міської ради! Та будьте ж Ви мудрі і не робіть публіки всім порєдним львів’янам, львів’янкам, батярам і батяркам!

Continue reading

Політика Суспільство

Пролог до нової світової історії

Published by:

Вчора ходив на зустріч з фрау, управителькою художньої галереї, яка запросила мене поговорити про виставку моїх робіт. Жінка виявилась дивовижною: їй за 80, але виглядає набагато молодшою. Її світлі думки, розмірковування не просто цікаві, а глибокі. Було надзвичайно цікаво. Говорили, звісно, про Німеччину, про Україну та Європу, а лиш наприкінці розмови зайшлось, власне, про виставку.

Continue reading

Політика

Путін і Лукашенко: гірко!!!

Published by:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив учора, що у союзі Білорусі та Росії вже давно створено єдину армію, і що він «давно визначив» участь Білорусі у війні РФ проти України… Парадоксально, але кінець диктатурі лукашенка, схоже, покладе путін. Просто забравши у Білорусі рештки суб’єктності та інтегрувавши її остаточно в російську федерацію.

Continue reading