Хвиля Десни » 18 Липня, 2022

Daily Archives: 18 Липня, 2022

Культура

Відходили 2010-ті…

Published by:

Минуле тисячоліття закінчилося не в дев’яностих, вже зараз очевидно, що його останнім десятиліттям стали саме дві тисячі десяті. Навіть попри цілковиту абстрактність категорії нашого літочислення, плин цілої тисячі років має колосальну інерцію, і було б наївно вважати, що він мав спинитися саме з календарним кінцем дев’яностих, а далі одразу мало розпочатися нове тисячоліття із власною, цілком відмінною етикою і естетикою, музикою й політикою, літературою й ідеологією.

Continue reading

Суспільство

Коли в тобі код українця

Published by:

Майже два місяці обстрілів і бомбардувань, постійного перебування у бомбосховищі. Найважче було, коли комендантську годину подовжували на кілька днів. Опісля донька з Назарчиком бігла додому, де чекали підібрані на вулицях тварини. Часом бігли буквально під обстрілами. Не раз доводилося падати там, де бігли, і донька накривала собою дитину.

Continue reading

Суспільство

Як там наша хата, синку?

Published by:

На самих початках війни впустив в батьківську хату людей, родину з дитиною… Хотів написати «біженців», але не буду називати біженцями українців в Україні. Хата вже стара й до життя мало придатна. Але вони молодці, прибралися, навели там порядок, облаштувалися. Жінка — майстер манікюру, як з‘ясувалося. Тож десь за тиждень до хати потяглися місцеві моделі…

Continue reading