Хвиля Десни » 23 Липня, 2022

Daily Archives: 23 Липня, 2022

Культура

Літнє Міжсезоння

Published by:

Непомітно, день за днем, ми наближаємося до літнього екватора, хоча справжній екватор вже відпалав Літнім сонцестонням, залишивши по собі випалену пожухлу траву і потьмяніле, наче присипане втомою, листя на деревах в садах і парках наших міст. Вже навіть встигла розчинитися в літній спеці і сірій буденності ніч Купала, молодшого брата Літнього сонцестояння, якого за віщось ще бозна-коли розділили з родиною і призначили на формальну посаду, де він і дотепер скніє, згадуючи давно минулі часи, коли він по праву запалював святкові вогні, вітаючи найкоротшу ніч у році…

Continue reading

Політика

Не пускають Корбана додому…

Published by:

Рішення забрати український паспорт у Геннадія Корбана на кордоні не лише помилкове, а й дуже шкідливе. Це не просто дріб‘язкове зведення порахунків та зловживання владою. Мова навіть не про чергову демонстрацію існування телефонного права на кордоні та підтвердження для світу, що Україна — держава з вибірковим застосуванням права.

Continue reading

Політика Суспільство

Вихлоп Грети

Published by:

Світ «за», а Грета проти. Щоби її країна вступала до НАТО. Піонерка-пенсіонерка (19 гепнуло, а підліткова старість — не радість) висунулася з протестом. «Ви всі не знаєте, що таке альянс!». Так, ніби вона знає бодай щось. Звичайно, можна було б пройти повз. Це ж як анальний вихлоп у тундрі, всього лише Тунберг. Ось тільки ці її вихлопи — зайве підтвердження тенденції.

Continue reading