Хвиля Десни » 28 Липня, 2022

Daily Archives: 28 Липня, 2022

Культура

Михайлові Слабошпицькому сьогодні — 75 (було б)

Published by:

— Коли я почну свої «протирання дзеркала», спробую порахувати, скільки разів за 43 роки нашого спілкування ти назвав мене Танею, а не Дєнікіною! – задерикувато й необачливо промовила я, намагаючись заховати своє важке розуміння стану Його здоров’я і страшні передбачення. Простягаючи Михайлові Федотовичу «цеглину» з «Бібліотеки Шевченківського комітету» (видання 2008-го року) «Михайло Слабошпицький. Поет із пекла. Романи», ще більш необачливо пробурмотіла про свої побоювання, «щоб не залишилась без авторського підпису»… І тієї ж миті «прикусила язика»….

Continue reading

Політика Спорт

Ображений футболом і пісенним конкурсом

Published by:

Динамо вкурвило бункерного діда. Динамо виграло у футбол. Динамо виграло у єврокубках. У тих єврокубках, звідки викинули російські клуби, залишивши їм на вибір матчі з футболістами з Сирії чи Еритреї. Динамо виграло у турецького клубу, фанати якого назло українцям викрикували прізвище Путіна. Динамо виграло у парі, в якій букмекери перед початком матчу не залишали нашій команді шансів так само, як західні розвідки і оточення Путіна не залишали шансів Україні.

Continue reading

Культура

Есеї про Квітку Цісик

Published by:

Роман Горак «Журавлі відлетілі…». Книжка вийшла у видавництві «Апріорі». Предметом авторського літературного дослідження є жінка, яка стала легендою в Україні, хоч народилась, жила і померла в Америці. Квітка Цісик — знаменита співачка, голос якої відомий усім американцям. Адже він був візитівкою найвідоміших світових брендів і саме ним звучали саундтреки найпопулярніших голлівудських фільмів.

Continue reading

Культура

Варення

Published by:

Літо. Липень. Наша двокімнатна квартира така суха і така жовта, що, здається, зараз спалахне, а вже за мить – одітліє, як папірець. Наша? Наша, але не моя, бо мені хочеться в село, де саме зараз гнатимуть корів, де баба тре кабачок на тертушці біля погрібника, де над річкою в’ються рої оксамитової мошки. Там грає з хати радіо, грюкає колодязна корба, кричать кури. І спориш у дворі, і дві шовковиці, і абрикоса натомились од денної спеки і тепер уже майже крізь сон слухають те надвечірнє порання.

Continue reading

Політика

Претендент на місце Джонсона…

Published by:

Ріші Сунак — індус і нема жодних сподівань, що він не залишиться ним, коли стане прем’єром Великої Британії. Так само, як Папа не перестав бути аргентинцем, який цілком вмотивовано і природно ненавидить Великобританію, яка розгромила військо його батьківщини у Фолклендській війні.

Continue reading

Політика

Музичний супровід поразки

Published by:

Маю враження, що Ердоґан у всій ситуації з нашою війною психічно та морально вимотує путіна різного роду надіями й обіцянками, які створюють для хуйла ілюзію того, що він з усього цього випливе живим. Це дуже цінна роль «доброго полісмена», бо за кожною такою Ердоґановою «надією» й «обіцянкою» хуйла неодмінно чекатиме облом і розчарування.

Continue reading