Хвиля Десни » 26 Жовтня, 2022

Daily Archives: 26 Жовтня, 2022

Політика

Запнути українське небо!

Published by:

США таки передадуть Україні кілька систем протиповітряної оборони NASAMS. Пригадуєте, 12 жовтня у Брюсселі, у штаб квартирі НАТО під час прес конференції з шефом Пентагону Ллойдом Остіном я цікавився у нього про передачу в Україну ракет далекої дальності ATACMS i норвежських систем протиповітряної оборони NASAMS.

Continue reading

Суспільство

Прикласти вухо до Арестовича

Published by:

Читаю стрічку новин. Пише Арестович, що під Бахмутом великі бої. Але наші воїни не тільки втримали позиції, але й продвинулися вперед. Йому пишуть комент: «У нас є інша інформація…». І тут же відповідь від іншого користувача: «Кожен має право обирати свої джерела інформації». Це така ключова ознака нашого часу: ми зважаємо на те, що нам кажуть, а не на те, що насправді відбувається.

Continue reading

Суспільство

З миру по нитці

Published by:

Я ж вночі стояв (ну добре, сидів) на посту. Ліниво підкидав дрова до буржуйки, покурював у темне осіннє небо і слухав, як десь там у селі виють собаки. Страшно так вили — як на біду. Або від нудьги. Я б теж вив, але тоді перетворився б на персонажа якогось оповідання Амброза Бірса. Солдат на посту, що виє у небо.

Continue reading

Культура

Сонети з далекої юності

Published by:

Цих сім моїх «любовних сонетів», надруковані у журналі «Жовтень» (тепер «Дзвін») у далекому 1976 році, дякуючи сприянню незабутніх Романа Іваничука та Івана Сварника, зробили раптом мене, тоді ще маловідому молоду поетку, знаменитою на весь СРСР. Найбільше листів від шанувальників надійшло з радянської армії і далекої Півночі – від… «врєменно заключенних»…

Continue reading