Хвиля Десни » 17 Листопада, 2022

Daily Archives: 17 Листопада, 2022

Культура Суспільство

Герой Фінчера…

Published by:

Цей день, здається, почався позавчора. Коли спиш уривками по дві-три години у різний час доби, то всі дні як один. Ну бо так. В цьому теж є свої принади. Не знаєш який день тижня, слабо орієнтуєшся у часі й не одразу назвеш число і місяць. Таке собі затишне хроноболото. Та я добре пам‘ятаю ранок. Здав пост, лежав, намагався заснути. Не заснув. Згадав героя Едварда Нортона у «Бійцівському клубі» і його невиспане їбало (інакше не назвеш), зазирнув у дзеркало — він. Тобто воно. Невиспане.

Continue reading

Культура

Свобода волі і вільний вибір Джона Фаулза

Published by:

Я розумію, що дехто може сказати, що зараз не час для книжок. Однак я думаю інакше. Книжки — наші друзі і рятівники у найгірших обставинах життя. Книжки мають таке ж значення, як і повітря. Звичайно, ідеться про гарні книжки. Нині варто читати або й перечитати незвичну книжку, що називається «Аристос» (на жаль, написано це слово за старим правописом «Арістос») Джона Фаулза, якого більшість знає за романом «Жінка французького лейтенанта».

Continue reading

Політика

Красиво відповзти…

Published by:

Особливо бісить цей наратив: «а ми оце мусимо перевірити, чи цей приліт на територію НАТО НЕ ВИПАДКОВИЙ». Їм важливо зачепитися за цю «випадковість», за цей, сука, «збій». Ну, летіла собі якась сотня росракет в Україну, робила свою звичну справу, вбиваючи людей і руйнуючи інфраструктуру перед зимою, справу, до якої українці давно вже звикли (ну, в них війна, хулі), але за прикрого збігу обставин одна чи дві випадково завернули і вдарили по території НАТО.

Continue reading