Хвиля Десни » 15 Грудня, 2022

Daily Archives: 15 Грудня, 2022

Суспільство

Раби не здатні поневолити вільних!

Published by:

Поки ще є інтернет, качаю музику на телефон. В плані музики я патріот дуже умовний, хіба Океан Ельзи, Скай і купка не найпопулярніших виконавців. Та тут зараз не про смаки. Дещо я хотів сказати, можливо не буде можливості то зробити (пробачте за галімий каламбур) потім, бо то війна і тут… тут може бути що завгодно.

Continue reading

Культура

Двоє популістів на Байковому цвинтарі

Published by:

Подивилася розмову Гордона з Арестовичем на Байковому. Взагалі локація цієї розмови — головна алея цинтаря, на якій поховані найзнаковіші для історії УРСР люди — чудово ілюструє тезу про те, що особа зумовлена часом, а не є чимось позачасовим, як говорить у цій розмові Арестович, згадуючи Сократа і натякаючи на те, що він сам — послідовник Сократа, новий Сократ…

Continue reading

Суспільство

Лишатися собою

Published by:

Я вже й забула про той випадок, але він став ніби відповіддю на мою сезонну хандру. Це було років зо два тому, я їздила в Київ у справах і вирішила прогулятися через парк Шевченка.Тепер подивіться на кадрик: фігурка в синьому, зростом ледве вище мого коліна — це не дитина. Це доросла жінка, тільки дуже маленька. По обличчю їй можна дати років сорок.

Continue reading

Культура Суспільство

Рецепти Андрія Ворона

Published by:

«Я не вдаюся до шампунів, кремів, одеколонів, – зізнавався він, – зате не відмовляю собі в парильні. Зліпив із глини велику піч. Палю гілки, листя, живицю. Коли це вигорить, влізаю у черінь, лягаю на дерев’яну решітку. Парячись, обтираюся кукурудзяною крупою і віхтями сіна. Гарно розм’якшує кості, чистить шкіру і вимиває з тіла нечисту сіль. Після того добре натертися медом із кислотою, відібраною від мурах».

Continue reading