Хвиля Десни » 23 Грудня, 2022

Daily Archives: 23 Грудня, 2022

Культура

Василь Слапчук, Імператор Символів і Знаків…

Published by:

Сьогодні народився Василь Слапчук. Торік мав ювілей – 60! Зателефонував йому й кажу: «Ювілей на ювілей не подібний. Ми на себе вчорашніх не схожі. Але залишаємося тими ж, еге ж?». Нині Василь каже, що енергії починає бракувати. Бо все, пов’язане з літературою, – видозмінюється по секундах і не встигаєш спам’ятатися. Ну, і нехай. Слово не корок від шампанського. Дуже часто слово є кущем шипшини. Підійти можна, зірвати плід – треба бути готовим до болю…

Continue reading

Політика

Візит Зеленського у Вашингтон

Published by:

В устах американців з’явилися інтонації, яких раніше не було. Звісно, візит — дуже емоційно. Купа компліментів. Бурхливі оплески. Поплескування по печу. Зеленський заявив, що Україна неодмінно переможе. Нарід, стежачи за цим по телевізору, б’ється в екстазі. Американці знову запевняють у підтримці зброєю і фінансами. Але в той же час Байден зненацька заговорив про переговори з путіним. За його словами, дати всю необхідну Україні зброю — це може розколоти НАТО і ЄС. «А по-друге, нагадаю, я витратив кількасот годин часу, — сказав він, — особисто спілкуючись із європейськими союзниками, главами європейських держав і пояснюючи, чому в їхніх переважних інтересах – продовження підтримки України. Вони чудово це розуміють, але не збираються воювати з Росією, розпочинати Третю світову війну. І думаю, її можна уникнути, якщо гарантувати, що Україна досягне успіху на полі бою», – додав він.

Continue reading

Політика

«Розшифровка» Макрона

Published by:

Почув по радіо те, про що думаю і в чому, на жаль, впевнений. Цитували Макрона, президента Франції. Зі слів Макрона, Україна може забути про членство в НАТО… І хоча є українці, які кажуть і пишуть «то НАТО має вступити до ЗСУ!» або «наша армія найкрутіша!», прогнозую інакшу реальність після нашої перемоги.

Continue reading

Культура

На літературній вербі — груші…

Published by:

Останнім часом в детективному жанрі якась криза творчості й сюжетності. Все пишеться по якомусь одному шаблону. Головний герой з купою психологічних проблем, якийсь, бл*дь, вєчний руський слєд, глобальна проблема, тіпа сімейного насилля і т.д. Ледве домучив «Загадку 622-го номеру» Жоеля Діккера, з руською княжною в епіцентрі подій… На вербі — груші… Потім читав про вбивство в якомусь лижному швейцарському готелі. На другий день не помниш нічого геть. Ще є Франк Тільє. В того зовсім мізки поплавило вщент.

Continue reading