Хвиля Десни » 3 Січня, 2023

Daily Archives: 3 Січня, 2023

Культура

Я Вас не забув, Анатолію Григоровичу!

Published by:

Вам би сьогодні, 3 грудня, виповнилось 81! Наші творчі, викладацько-наукові та письменницькі шляхи пересікалися не раз, роками. І тоді, коли були керманичем кафедри історії журналістики факультету журналістики Інституту, і коли очолювали письменницьку організацію столиці — ми всі йшли до Вас на Банкову, як додому, як до батька, не те, що нині…

Continue reading

Культура

Велич Юрія Шевельова

Published by:

Людина, про яку точно зніматимуть фільми, але яку в нас ще досі не знають. Це Юрій Шевельов. Його мали би знати всі українці ще зі школи! Що ж такого зробив він для України? У свої молоді роки став свідком, як більшовики, щойно прийшовши до влади, насильно змінювали мову, як знищували старі словники та друкували нові, звідки зникали тисячі питомих слів, що не мали прямих відповідників у російській мові, як видалили нашу літеру «ґ», обґрунтувавши це тим, що «нехай і різні звуки, але ж писати їх можна одним знаком».

Continue reading

Політика

Хай балакає! Аби не заважав Залужному

Published by:

Недарма кажуть: спершу було слово. Це я про новорічну промову Зеленського. Досить виголосити красіве слово і народ розчулиться й почне пускати сентиментальні сльози, пробачивши при цьому всю можливу фігню, яку наробив промовець того слова. А часто буває зовсім навпаки: якийсь персонаж працює в поті чола, робить позитивні речі, але досить йому сказати щось, що не подобається прогресивній громадськості і ця сама громадськість його з лайном змішає.

Continue reading

Політика

Наполєони-шизонапарти…

Published by:

… В листопаді 2021-го року директор ЦРУ Вільям Бернс їздив у москву з попереджувальним візитом, бо вони вже тоді вважали, що путін збирається нападати на Україну і що США обов’язково відреагують на це. На що Патрушев відклав ручку убік, подивися Бернсу в очі і сказав фразу: «Ми можемо це зробити. Ми повернулися». Бляха, від оцього «ми повернулись» тхне дешевою банальщиною і голівудом. Ред алєрт, бляха. Ці чуваки реально грались в нову холодну війну і протистояння із США. Ідіоти!

Continue reading