Хвиля Десни » 7 Січня, 2023

Daily Archives: 7 Січня, 2023

Культура

В день повернення до Лаври!

Published by:

Сьогодні історичний день. Запам’ятайте і дітям своїм перекажіть, як Православна церква України повернулася у святая-святих — Києво-Печерську лавру, як там мова українська зазвучала, що син Божий народився! У момент, коли у храмі зазвучали перші ноти, на небі сонечко засіяло, вітер ущух і пішов сніжок — білий-білий, лапатий, легкий. З Україною — світло і радість добра!

Тетяна Поліщук

Continue reading

Суспільство

Іванові Кирієнку — 70!

Published by:

Любому таткові сьогодні 70! Вагома дата, у якій багато подій, прагнень, досягнень, випробувань, втрат і здобутків, а ще копіткої праці, невпинного навчання, розвитку і постійної роботи над собою. І все це на тлі любові і турботи в конкретних діях про дружину, дітей, батьків, вірності друзям і їх підтримки, любові до улюбленої справи, до рідного краю і України. Мій тато, то завжди герой і приклад, ким в дитинстві пишалася, а вже дорослою — намагалася і намагаюсь відповідати.

Continue reading

Політика

Допомога від союзників

Published by:

США готують новий пакет військової допомоги Україні, оголосити про який Білий дім планує вже наприкінці тижня, повідомляє Associated Press. За словами агентства, загальний розмір пакету складе майже 3 млрд доларів, що зробить одним із найбільших з початку російського вторгнення. Пентагон, як повідомили джерела AP, а потім підтвердив президент Джо Байден, відправить Києву бойові машини піхоти Bradley, а також інше обладнання, яке покликане підготувати українську армію до загострення бойових дій навесні. На відміну від M113, які США передали Україні раніше, швидкі та маневрені Bradley оснащені 25-міліметровою гарматою та протитанковими ракетами TOW і, як очікується, стануть противагою російським БМП та танкам Т-72.

Continue reading

Культура Новини

Володю, що вони зробили з Україною?

Published by:

Володимир Сосюра. 126 років від дня народження! Мій улюблений поет дорослих шкільних років. Коли починаєш закохуватись у дівчат, його вірші влучають прямісінько в серце, а кров бурунять несказанно! А я ще ж і сам у 9-му класі почав писати вірші, і Сосюрині рими були цілковито в риму юнацьким почуттям і їх словесному обрамленню. Він народився у січні і помер у січні, від другого інфаркту. А від чого ще міг померти ПОЕТ СЕРЦЯ?! Його поезія і є історією любовних сердечних захоплень, завоювань і поразок…

Continue reading