Хвиля Десни » 10 Січня, 2023

Daily Archives: 10 Січня, 2023

Суспільство

Моя старша сестра

Published by:

Рік тому не стало моєї старшої сестри Антоніни, яка після смерті нашої мами в 2016 році боролася з невиліковною хворобою. За фахом була вчителькою зарубіжної літератури. Багато, як і мама, читала. Вона поринала у чужий книжковий світ і не помічала реального життя. Вона була дуже радянською людиною, робила великі запаси продуктів, мала амбіції на заможність.

Continue reading

Культура

Юрій Бурляй, «зашнурований» і добрий

Published by:

Я вже забув, що він нам викладав, але впам’ятку його фанатичне замилування творчістю Сосюри. Він про нього писав монографію, багато розповідав, і ніби чую його глухий повільний голос, що читає сосюринську епіграму: У Спілці – мова Бажанова/ Лиш української не чуть… Юрій Бурляй був сином свого часу — 1918 року народження, він і воював на фронтах другої світової, і керував у газетах, і викладав у нас, на факультеті журналістики…

Continue reading

Суспільство

Що снилося коню?

Published by:

Я прокинувся і озирнувся навкруги. Світало. У лузі переді мною у тумані ховалась річка, а на протилежному боці лугу біля жердок, що формували межу городів, стояв кінь. Він спав. Мені щойно снилось величезне яблуко, і лежало воно біля дідової хати, і було воно заввишки з дику грушу, що росла за хатою в кущах бузку. Бузок не цвів, це я знав напевно, і поки намагався зрозуміти, чому яблуко таке величезне – завбільшки з хату – відчув, що мій лікоть промок від ранкової роси.

Continue reading

Суспільство

Про світло істини і темноту заблуждєній

Published by:

Коли ходжу з палицями, часто перетинаюся з одним чоловіком. Вже розказав йому все, що сам знав про ту скандинавську ходьбу, про різновид палиць, про різні техніки ходу і т.д. І все це для того, аби він мене вчора спитав: так це врачі тобі приписали, чи як?
— Да, — кажу, — врачі.

Continue reading