Хвиля Десни » 27 Січня, 2023

Daily Archives: 27 Січня, 2023

Культура

Яблука, що котяться із Цецинського пагорба

Published by:

Колись давно, майже двадцять років тому, я вперше побачила це місто з висоти гори Цецино. Машина піднімалася крутою стежкою вздовж задумливого осіннього не то парку, не то саду і зупинилася біля телевежі, що стрімко пронизувала небо своїми ста п’ятьма метрами. І з цього місця відкрився краєвид дивного міста. Це був простір без звичних для великих обласних центрів багатоповерхівок, а наче сільський пейзаж, милий і привітний. І я подумала, що місто має мені обов’язково сподобатися. Так воно і сталося. Я полюбила Чернівці. Бо перебуваючи тут відчувала, що наче машиною часу переміщаюся в стару добру «бабцю Австрію».

Continue reading

Культура

Пантеон. Василь Шаройко

Published by:

Жив-був на світі чудовий усміхнений поет – Василь Шаройко. Патріарх української, передусім дитячої, літератури. Василь Никифорович написав понад тридцять книжок. Народився 1 травня 1929 року. Пішов з життя 14 грудня 2019 року, дев’яносторічним. Людина кількох епох.

Continue reading

Суспільство

Нумерологія справедливості

Published by:

Кілька років тому в Україні змінилися числа крупних нумерологічних циклів. Вони вказували на те, що стара олігархічна система більше не вписується у програму розвитку нашої держави, оскільки вона, держава, мусить стати більш соціальною і справедливою при розподілі суспільних благ. Тобто так чи інакше, але ця шобла системних упирів мусить збідніти на нашу користь, а то й щезнути, вбитися, розкластися на атоми як анахронізм чи пошматований народним гнівом спрут.

Continue reading