Хвиля Десни » 8 Лютого, 2023

Daily Archives: 8 Лютого, 2023

Культура

Чому я відмовила…

Published by:

Свого часу відмовилася від пропозиції кіногрупи одного з каналів знімати серіал за моїм романом «Суча дочка»… Причин багато. Головна – хочеться аби серіал був по-справжньому українським, з отим українським духом, душею, українською справжністю, якої в принципі не може бути, коли фільм російськомовний. Згодом ця кіногрупа анонсувала російськомовність своїх майбутніх серіалів. Шкода. Дивлюся на ІСТV серіал «Дільничний з ДВРЗ» (ніби така назва) і насолоджуюся.

Continue reading

Культура

Ігор Славинський і зозуля на кухні

Published by:

Він теж лютневий… Вчора виповнилося б 70 Ігорю Славинському. Ювілей. На жаль, не дожив… Про нього вже написали багато добрих слів. Актор, режисер, декламатор, лауреат, Народний артист… Для мене найголовніше — друг, однодумець. І хоч «думали» ми в одному напрямку, іноді були суперечки палкими, надто палкими… Він читав усі мої п’єси — кращі, гірші (кому ж мені давати читати п’єси, як не йому). Усі хотів по черзі ставити. Жодної не поставив…

Continue reading

Політика Суспільство

В серці пітьми

Published by:

Наступною хвилею росіян, від якої ми будемо відбиватись після путіна, буде хвиля обурених тим, що ми не вважаємо їх теж жертвами режиму. Це новий масовий тренд псевдо-ліберально налаштованих російських емігрантів або внутрішніх «співпереживаючих». Потикавшись рік своїми «співчуттями» в Україну та світ і не отримавши якогось значимого прийняття і розуміння цієї позиції, росіяни масово розчаровуються в українцях і пишуть пости в стилі «я так підтримувала, а тепер не буду, бо вони самі винні – ненавидять мене».

Continue reading

Культура Суспільство

Бабині застороги

Published by:

До застережень своєї баби Анці, знаної на Мараморощині знахарки, Андрій Ворон ставився з поблажливою усмішкою, як і до інших забобонів. Але при тому не раз пересвідчувався, що вони дивовижним чином часто справджуються. Таки баба «щось» знала… Не можна викидати з дому горіхи, плоди та овочі. Якщо підгниють чи заплісніють, краще їх прикопати за хатою. Не можна викидати на сміття залишки круп та каш. Краще згодувати їх птиці або бездомним тваринам. Не гоже виливати молоко та викидати рештки сиру. Віддайте їх котам, це принесе удачу в дім. Також не можна викидати особистий одяг. Його слід випрати, підшити і віддати убогим.

Continue reading