Хвиля Десни » 9 Лютого, 2023

Daily Archives: 9 Лютого, 2023

Культура

Леся Українка на шпальтах еміграційної періодики

Published by:

Якщо зранку до відділу завітає особливий гість, як-от сьогодні Сергій Козак, то особливий настрій на увесь день забезпечено! Так натхненно розповідати про життя української діаспори, про Лесю Українку може тільки людина, яка щиро захоплюється і живе тим, над чим працює.

Continue reading

Політика

Зеленський летить у Брюссель…

Published by:

50 хвилин тому Перший борт Франції взяв курс з Парижу у Брюссель. На борту літака Володимир Зеленський. У польоті вони разом з президентом Франції Емануелем Макроном. У Брюсселі Володимир Зеленський візьме участь у спеціальному саміті Європейського Союзу, а також виступить з промовою у Європейському парламенті. Перед цим, як відомо Володимир Зеленський у Парижі провів переговори з канцлером Німеччини Олавом Шольцем і президнтом Франції Емануелем Макроном.

Continue reading

Політика

Спеціальне Засідання у Брюсселі

Published by:

Брюссель. Спеціальне засідання Європейської Ради, 9-10 лютого 2023 року. Основні теми порядку денного: Європейська Рада збереться в Брюсселі на саміт, щоб обговорити питання України і, відповідно, питання як вгамувати агресію Росії, питання української економіки та міграції, яка потужними хвилями накочується на европейський континент. Військова агресія Росії проти України, звісно, є ключовим питанням. Лідери ЄС і, можливо в товаристві з президеном України Володимиром Зеленським, обговорять останні події щодо загарбницької війни Росії проти України та продовження всебічної підтримки України Європейським Союзом.

Continue reading

Культура

Дорогою до вічного життя…

Published by:

Не стало нашої однокурсниці Веронічки Скляренко… Пізно вночі прочитала про цю жахливу звістку… Бачу, що майже на добу пізніше вона мене наздогнала. Не збагну, чому? Ми ж такі близькі подруги. Чи збагну… Ми ж такі близькі подруги.

Continue reading

Культура

Іронічна Вероніка Скляренко…

Published by:

Вероніка Скляренко… 06.02.23 не стало нашої Веронічки… Інтелектуалка, дотепниця, з тонким почуттям гумору й душею дитини… Талановита. Трудяга. Не здатна на підлість і зраду. За зовнішньою байдужістю й цинізмом до навколишнього світу — глибина, співчуття, підтримка…

Continue reading

Культура

Поїхали, хлопці, у Вольницю…

Published by:

Хіба гадалося колись, що листи Василя Нікітіна, жартівливі вірші-експромти і фотографії, зроблені під час зустрічей, так рано стануть пам’яттю про нього. А тих зустрічей, а знайомі ми були ще із студентських років, було чимало. Поміж них і зустріч, про яку нагадує фотографія, якій уже тридцять років. Редакційне завдання у Коропі ми з фотокореспондентом Миколою Тищенком виконали, звичайно, не без сприяння редактора «Нових горизонтів» Василя Нікітіна (а писали ми тоді до Великодня — вперше за кілька десятиліть — про священика, нині архімандрита Миколу Путрю).

Continue reading